Politică externă

Polonia in doliu

11.04.2010, 23:00 184

Trupul presedintelui polonez Lech Kaczynski, care a murit inaccidentul aviatic de la Smolensk - alaturi de floarea politica similitara a Poloniei, a fost transportat aseara la Varsovia cu unavion militar. Polonia este o mare de flori, o mare de lacrimi.Cumplit lovit in istorie, poporul polonez a trebuit sa mai indureinca o drama egalata doar de absurdul ei si de zodia nefasta subcare s-a petrecut - in ziua in care trebuia comemorat masacrul dela Katyn, cand elita Poloniei interbelice a fost decimata desovietici.

Scenariul unei erori de pilotaj este pista pe care merganchetatorii rusi, condusi de premierul rus Vladimir Putin. Avionul- un Tupolev - nu avea probleme tehnice, sustin anchetatorii.

In mai multe tari europene - Rusia, Cehia, tarile baltice sauUcraina - au fost decretate zile de doliu in semn de compasiunepentru poporul polonez, lovit de cea mai cumplita tragedie de lamasacrul de la Katyn. Romania se alatura doliului polonez, a spuspresedintele Traian Basescu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO