Politică externă

Paul McCartney, pentru copiii Irakului

22.04.2003, 00:00 9

Sir Paul McCartney a solicitat interzicerea bombelor cu fragmentatie in razboaie si insista ca numai viitorul va spune daca fortele coalitiei trebuiau sau nu sa invadeze Irakul. Intr-un interviu acordat Radio BBC, fostul membru al trupei Beatles s-a descris ca fiind un "pacifist" ingrijorat de modul cum a fost dus acest razboi.
"Mi s-a parut ca Natiunile Unite au fost in unanimitate de acord asupra faptului ca Saddam trebuie dezarmat, dar nu s-au putut intelege asupra modului cum trebuia facut acest lucru", a spus el.
Impreuna cu sotia sa, Heather Mills, Sir Paul este un ardent sustinator al campaniei impotriva minelor antipersonal si s-a declarat dezgustat ca in Irak au fost folosite bombe cu fragmentatie.
"Ar fi grozav ca aceste arme ale lasitatii sa fie scoase inafara legii", a spus el.
Interviul va fi difuzat in aceasta saptamana , pentru a coincide cu lansarea albumului "War Child Hope", o compilatie destinata sa vina in ajutorul copiilor din Irak. Printre cei care au contribuit cu piese la acest album se numara Sir Paul McCartney, David Bowie, Cat Stevens, Avril Lavigne si altii.
Sir Paul McCartney, care se afla in prezent intr-un turneu prin Marea Britanie, l-a numit, de asemenea, pe Michael Jackson "un tip neobisnuit", declarand ca ii este mila de copiii crescuti sub masti si valuri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO