Politică externă

Noua tendinţă din diplomaţia SUA: Ambasadorul care se îmbracă de la Prada

Noua tendinţă din diplomaţia SUA: Ambasadorul care se îmbracă de la Prada

Autor: Ioana Matei

15.12.2012, 15:05 1125

Nu este un secret faptul că preşedintele american Barack Obama a încercat, de-a lungul primului său mandat, să îşi ţină aproape, prin intermediul funcţiilor politice, oamenii de bază din campania electorală. Odată cu reorganizarea administraţiei SUA, speculaţiile din presă în legătură cu noii "aleşi" au început deja să apară. Ce funcţii ar putea să aibă redactorul-şef al Vogue şi preşedintele Google?

AMBASADORUL SUA ÎN FRANŢA, Charles H. Rivkin, i-a întâmpinat la reşedinţa sa de pe Faubourg St-Honoré din Paris, la începutul lui 2012, pe tinerii designeri americani care se reunesc de obicei în capitala modei pentru a stabili tendinţele după care se ghidează întreaga lume. Rivkin, fost conducător al imperiului media Muppets şi implicat activ în strângerea de fonduri în campania electorală din 2008 a preşedintelui Obama, a ţinut atunci un toast în cinstea noilor talente din industria modei, care aduce anual SUA 350 mld. dolari, potrivit DailyBeast.com. Seara cu pricina a fost una desăvârşită, asezonată pe alocuri cu discuţii politice. Printre cei responsabili de reuşită s-a aflat şi Anna Wintour, redactor-şef al celei mai cunoscute publicaţii din domeniul modei, revista Vogue.

CÂTEVA LUNI MAI TÂRZIU, la începutul lunii decembrie, presa internaţională scrie că printre favoriţii lui Obama la conducerea celor mai râvnite ambasade SUA, cele din Franţa şi Anglia, s-ar afla chiar "independenta" Anna Wintour, cea care a reuşit, prin activitatea ei din 1988 - momentul în care a fost numită redactor-şef al Vogue - şi până acum, să facă din modă "o legătură între glamour, comerţul global şi, curios, chiar puterea puterea politică", potrivit publicaţiei citate.

Citiţi articolul integral pe Business Magazin.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO