Politică externă

Nastase: Probabil ca Beuran va fi sanctionat academic

25.09.2003, 00:00 11



Situatia in care se afla ministrul Sanatatii, Mircea Beuran, este una delicata si impotriva lui se vor lua, probabil, la nivel academic sau universitar, masurile necesare, a afirmat ieri premierul Adrian Nastase, adaugand ca Beuran este un ministru foarte bun.



Intrebat daca il va demite pe ministrul Sanatatii, seful Guvernului a afirmat ca, din punctul sau de vedere, Mircea Beuran este un ministru "foarte bun".



"Se pot discuta multe lucruri din punct de vedere moral si profesional. Pe mine ma intereseaza ca ministru si, pe zona asta, s-a discutat foarte putin in ultima vreme, fata de scandalurile care erau inainte. Daca eram rectorul facultatii de medicina, de exemplu, ma uitam si eu la cartea aia mai atent sa vad ce s-a intamplat", a spus Nastase.



Premierul a reafirmat ca ministrul Sanatatii a deranjat foarte multe interese in momentul in care a inceput reforma sistemului medical si ca acuzatiile la adresa acestuia sunt determinate de cei carora le-a afectat interesele.



"Cei din jurul lui, pe care i-a deranjat si care stiau anumite lucruri, i-au gasit pana la urma ceva. Probabil ca din cand in cand isi bate nevasta, poate ca bea in unele zile ale saptamanii... Probabil ca unii dintre colaboratorii sai i-au pus pe masa manualul repede, intre doua operatii, si omul o fi semnat acolo. A calcat cu piciorul pe musuroi, asta-i treaba. Eu i-am spus: coane, asta e, o sa iei si tu prima pagina, ca eu de 13 ani sunt pe pagina asta", a spus Nastase.



El a mai afirmat ca nu doreste sa il apere pe ministrul Sanatatii sub aspect academic si ca regreta daca Beuran a plagiat, intr-adevar, manualul respectiv.



Comisia numita de conducerea Universitatii de Medicina si Farmacie ''Carol Davila" din Bucuresti a stabilit, luni, ca primul volum din ghidurile medicale care a aparut sub redactia actualului ministru a Sanatatii, medicul Mircea Beuran, este un plagiat dupa o lucrare de specialitate in limba engleza. PD a comentat ieri cazul Beuran vicepresedintele PD Ioan Onisei declarand ca procurorul general Ilie Botos poate sa declanseze ancheta penala in cazul ministrului Sanatatii, deoarece are la indemana "cea mai calificata expertiza posibila", a comisiei Universitatii de Medicina.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO