Politică externă

Kerry si Bush fac front comun impotriva lui Bin Laden

01.11.2004, 00:00 10

Presedintele american George W. Bush si contracandidatul sau la alegerile prezidentiale, democratul John Kerry, au respins amenintarile lui Ossama Bin Laden, liderul Al-Qaida, transmise la sfarsitul saptamanii de un canal de televiziune arab.
Presedintele american, George Bush, a declarat ca America nu se lasa intimidata sau influentata de amenintarile lui Ossama Bin Laden si ca Statele Unite ii urmaresc pe teroristi peste tot in lume. "Sa fiu foarte clar: americanii nu vor fi intimdati sau influentati de un dusman al tarii noastre. Sunt convins ca senatorul Kerry este de acord cu acest lucru." Liderul de la Casa Alba a mai spus ca poporul american este in razboi si ca va castiga.
Candidatul democratilor, John Kerry, aflat intr-un turneu electoral in Florida, a spus ca daca va fi ales presedinte ii va distruge pe Ossama Bin Laden si pe teroristi. "Sunt niste barbari. Nimic nu-mi va sta in cale sa-i urmaresc, sa-i capturez si sa-i ucid pe teroristi, oricat de mult ar costa acest lucru", a spus Kerry. Candidatul democrat a reafirmat ca el ar fi in masura sa conduca o politica mai eficace contra terorismului decat contracandidatul sau republican. De asemenea, John Kerry a mai spus ca americanii nu se vor lasa intimidati iar alegerile de marti nu vor fi influentate de amenintarile celui mai cautat terorist din lume.
Cu doar cateva zile inainte de alegeri, liderul Al-Qaida, Ossama Bin Laden l-a acuzat pe presedintele George W. Bush de neglijenta in ceea ce priveste atacurile de la 11 septembrie si a amenintat Statele Unite cu noi atentate teroriste. Mesajul a fost transmis printr-o caseta video difuzata sambata de televiziunea din Qatar, Al-Jazira.
Ossama Bin Laden spune ca la aproape patru ani de la atacurile din 11 septembrie, presedintele american continua sa ii insele pe americani in privinta atentatelor teroriste.  Bin Laden lanseaza totodata amenintari spunand ca atacuri asemenea celor din 11 septembrie oricand s-ar putea repeta. Liderul Al-Qaida s-a adresat direct americanilor, spunand ca securitatea lor nu este in mainile lui John Kerry, ale lui George W. Bush sau Al-Qaida.  "Mesajul meu catre voi este despre cum sa evitati un nou Manhattan, despre razboi, despre cauzele si consecintele lui", incheie Bin Laden.     
 Departamentul de Stat american a anuntat ca diplomatii americani din zona Golfului si din Qatar au incercat fara succes sa impiedice difuzarea acestei inregistrari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO