Politică externă

Încă o retragere din cursa republicană pentru Casa Albă: Newt Gingrich

Încă o retragere din cursa republicană pentru Casa Albă: Newt Gingrich

Autor: Iulian Anghel

25.04.2012, 19:21 174

Victoria de marţi seară în cinci state americane a lui Mitt Romney a condus la o nouă retragere din cursă republicană pentru desemnarea candidatului la alegerile prezidenţiale.

Newt Gingrich, fost lider al Camerei Reprezentanţilor, a anunţat că se retrage şi îl susţine pe Romney. Nu mai exista de câteva săptămâni vreun dubiu că acesta îl va înfrunta în noiembrie pe democratul Barack Obama în alegerile prezidenţiale, dar noua retragere grăbeşte procesul de desemnare a sa drept candidatul oficial al republicanilor.

Gingrich se aştepta să câştige în măcar unul dintre cele cinci state care au votat marţi, mai precis în Delaware, dar nu a avut noroc.

Romney a câştigat toate cele cinci alegeri primare şi s-a prezentat deja drept candidatul învestit pentru alegerile prezidenţiale americane din noiembrie contra lui Barack Obama. Tehnic, el trebuie să aştepte învestitura partidului său, nu înainte de a primi însă votul 1.144 de delegaţi - număr de delegaţI pe care trebuie să-l întrunească un candidat pentru a fi declarat câştogător.

Romney a câştigat marţi în New York, Delaware, Connecticut, Pennsylvania şi Rhode Island cu scoruri situate între 56 şi 67% din voturi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO