Politică externă

De ce nu tine Wall Street-ul cu McCain?

17.06.2008, 20:35 11

RepublicanuL John McCain este cel mai potrivit candidat la alegerile prezidentiale din SUA pentru a rezolva problemele economice ale SUA datorita politicilor sale fiscale, au stabilit expertii prezenti la Summit-ul pentru Investitii organizat de Reuters.
Cu toate acestea, in ciuda micsorarii ratei angajarii si a scaderii preturilor locuintelor, Wall Street-ul il sustine pe adversarul lui McCain, democratul Barack Obama.
John McCain, senator de Arizona, doreste continuarea politicii fiscale a lui George W. Bush si reducerea drastica a taxelor pentru companii. Obama, care a criticat planurile economice ale lui McCain numindu-le scandaloase, a promis cresterea impozitelor pentru cei cu venituri mari si introducerea unei game largi de taxe returnabile.
"Parerea mea este ca McCain este cel mai bun candidat pentru economie si asta mai mult sau mai putin din cauza politicilor sale fiscale. In aceasta situatie in care ne aflam, ultimul lucru pe care l-am dori este cresterea taxelor si luarea de bani din buzunarele consumatorilor", a declarat James Caron, director in cadrul bancii de investitii Morgan Stanley.
"Piata va raspunde reducerilor de taxe pentru corporatii ale lui McCain", a subliniat Alan Ruskin, director pentru strategii internationale al RBS Greenwich Capital din Connecticut. Cu toate acestea, investitorii de pe Wall Steet au pariat pe Barack Obama. Industria asigurarilor de viata si a investitiilor a adus cele mai mari contributii lui Obama in comparatie cu ceilalti candidati. Sumele donate au ajuns la aproape 8 mil. dolari, fata de 4,15 mil. dolari ai lui McCain.
De asemenea, pentru prima data intr-o generatie, cele mai bogate sectoare de business doneaza mai multi bani democratilor decat republicanilor, conform unui raport recent.
Unul dintre cei mai proeminenti economisti de pe Wall Steet, Henry Kaufman a declarat ca este prea devreme sa se stie cine va muta economia spre directia cea buna.
"Niciun candidat nu si-a prezentat in detaliu planurile economice", a declarat acesta. Cu toate acestea, Kaufman, care este si presedinte al firmei de consultanta Henry Kaufman & Co., a adaugat repede ca a fost "putin inspaimantat cand senatorul McCain a declarat fara rusine ca nu stie multe despre economie, dar cara cartea lui Alan Greenspan la subrat. Asta nu m-a incurajat deloc".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO