Politică externă

Atacul terorist din Norvegia

Autorul atacurilor de vineri din NorvegiaAnders Breivik a recrutat adepţi britanici într-un complot vizândsă atace centrale nucleare în campania sa menită să eliminemusulmanii din Europa, relatează Daily Express. Acţiunile luiBreivik reies din manifestul de 1.500 de pagini cu titlul "Odeclaraţie europeană de independenţă". Norvegianul a petrecut nouăani plănuind atacurile de vineri, soldate cu 93 de morţi.

Şase cetăţeni polonezi au fost arestaţi la Osloîn legătură cu dispariţia a două tone de fertilizator care ar fiputut fi folosite pentru atacurile comise în capitala Norvegiei,scrie Daily Mirror. Poliţia norvegiană a efectuat un raid într-ozonă industrială din Oslo, arestând şase suspecţi care suntcetăţeni polonezi.

Poliţia cehă şi-a anunţat disponibilitatea de averifica declaraţiile suspectului reţinut pentru comitereaatentatelor din Norvegia, care afirmă în manifestul de 1.500 depagini publicat pe internet că a vrut să cumpere arme la Praga în2010.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO