Politică

Piedone şi-a depus candidatura la Primăria Sectorului 4, după ce anunţase că se retrage din politică

Piedone şi-a depus candidatura la Primăria Sectorului...

Autor: Roxana Preda

13.04.2016, 12:04 481

Piedone a precizat că va candida ca independent. "Astăzi am făcut un pas care nu mi-a fost uşor: mi-am depus candidatura pentru Primăria Sectorului 4. Singurii care au fost prezenţi alături de mine au fost copiii mei: Ana şi Vlad, pentru că familia mi-a oferit sprijinul de care aveam nevoie şi mi-a dat curajul de a merge mai departe" a scris, pe Facebook, Cristian Popescu Piedone, care a demisionat din funcţia de primar al Sectorului 4 în contextul protestelor de la sfârşitul anului trecut, declanşate după tragedia din clubul Colectiv.

Piedone mai susţine că a trecut printr-o perioadă tulbure."Ca un bun creştin ortodox, îi sunt recunoscător lui Dumnezeu că în toată această perioada am întâlnit pe stradă, în parc, în magazine, oameni care mi-au amintit ce reprezint pentru ei. Vă sunt recunoscător vouă pentru că, atunci când ne-am întâlnit, ori în mesajele pe care mi le-aţi trimis chiar aici, pe facebook, mi-aţi spus că mă apreciaţi pentru ce am făcut în sectorul nostru. Dar mi-aţi spus şi ceva care m-a durut: m-aţi întrebat de ce nu mai fac nimic pentru voi, de ce v-am părăsit?", a mai scris acesta.

Fostul primar al sectorului 4 a mai spus că aşteaptă ca justiţia să se pronunţe în cazul său şi că este dreptul constituţional al oricărui cetăţean că candideze.

"M-am gândit mult în ultimele luni la cine sunt şi ce sunt eu capabil să ofer mai departe comunităţii care mi-a arătat atât de multă încredere. M-am gândit cum îmi pot repara onoarea de om. Voi mi-aţi dat răspunsul: să continuăm împreună ceea ce am început. Mi-aţi spus că vreţi să va luaţi primăria înapoi. Mi-aţi spus că nu v-am dezamăgit şi nu vreau să o fac nici acum.(...) Voi decideţi dacă merit în continuare să am grijă de Sectorul 4, de care îmi pasă, în care m-am născut şi în care locuiesc şi trăiesc. Până la urmă, este dreptul constituţional al oricărui cetăţean de a candida. Şi este dreptul vostru, al locuitorilor Sectorului 4, de a alege. Nu este nevoie să ieşiţi în stradă pentru a decide cine merită să fie primar. Este suficient să votaţi", a mai susţinut Piedone.

Primarul Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, căruia mii de oameni i-au cerut în stradă să plece, în urma tragediei din Clubul Colectiv, a demisionat pe 4 noiembrie. Piedone declara că se retrage din viaţa politică şi că îşi asumă vina morală pentru tragedia din clubul Colectiv, iar pentru vina legală, lasă justiţia să se pronunţe.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO