Politică

PDL învaţă rolul opoziţiei şi muşcă în punctele nevralgice ale noii puteri

PDL învaţă rolul opoziţiei şi muşcă în punctele nevralgice ale noii puteri

Autor: Iulian Anghel

03.05.2012, 00:04 748

Vasile Blaga: Desemnarea lui Corlăţean la Justiţie este întâmplătoare

Şeful de campanie al PDL Vasile Blaga, fost ministru de interne până în septembrie 2010, a susţinut că propunerea lui Titus Corlăţean în fruntea Ministerului Justiţiei "este o nominalizare fortuită", pentru că acesta îşi dorea foarte mult Externele şi se va vedea dacă a fost nominalizat doar ca România să nu intre în Schengen.

"Cred că este o nominalizare fortuită (întâmplătoare, neaşteptată - n.n.), pentru că dânsul îşi dorea foarte mult Externele, nu e un secret pentru nimeni asta. O să-i vedem parcursul şi vedem dacă a fost nominalizat doar ca să nu intrăm în Schengen, ca să nu se ridice MCV."

"Eu aş vrea să spun următorul lucru: eu în acest guvern (al lui Ponta - n.n.) am doi prieteni, în guvernul propus şi cred că un prieten e tot ceea ce înseamnă cuvântul prietenie - domnul Rus şi domnul Victor Paul Dobre. Domnul Rus m-a ajutat mult pe parcursul de aderare, iar domnul Victor Paul Dobre a fost mâna mea dreaptă în Ministerul Administraţiei şi Internelor, cel pe care l-am delegat pe administraţie şi celui căruia îi dădeam de fiecare dată împuternicire când plecam din ţară, pentru că plecam mult. N-aţi uitat de steguleţele roşii pe care le avea Ministerul Administraţiei şi Internelor. Dar una-i una, alta-i alta. Prieten politic îmi este numai PDL, ca să termin orice speculaţie pe tema asta. Ei îmi sunt prieteni, prieten politic numai PDL."

"(Mihai Răzvan Ungureanu, fostul premier - n.n.) va face ce va dori domnia sa. O astfel de posibilitate o simte dânsul. Când îşi va exprima punctul de vedere, noi vom lua o decizie. Eu cred că, dacă va dori, dânsul îşi va face analizele, va fi primit cu braţele deschise în PDL."

Monica Macovei: L-au dat jos pe Ungureanu de frică; Ponta porneşte la drum cu minciuni

Europarlamentarul PDL Monica Macovei, fost ministru al justiţiei, susţine că trio-ul Voiculescu-Ponta-Antonescu l-a dat jos pe Mihai Răzvan Ungureanu de frică, pentru că acesta creştea în sondaje.

"Să fim bine înţeleşi: trio-ul Voiculescu - Ponta - Antonescu l-a dat jos pe MRU prin cumpărare/racolare de parlamentari pentru că acesta pregătea creşterea salariilor pentru bugetari şi, mai ales, pentru că fostul premier creştea în sondaje. Le-a fost frică de MRU şi l-au înlăturat. Asta nu se numeşte democraţie."

"Mircea Diaconu, de asemenea, are o decizie, în prima instanţă, de incompatibilitate. Indiferent de deciziile finale în cazurile Dumitrescu şi Diaconu, situaţiile de incompatibilitate de până acum erau un motiv suficient că aceştia să nu fie propuşi ca miniştri. De aceea spun că Ponta nu are habar de integritate şi nici nu-i pasă. Dovedeşte, încă de la început, că prioritatea guvernului USL este, dimpotrivă, excepţia, derogarea şi nerespectarea legii, întocmai că şi mentorul său, inculpatul Năstase Adrian."

Radu Berceanu: Nu trebuie să ne despărţim

Senatorul PDL Radu Berceanu se concentrează asupra viitorului în opoziţie al partidului său, după ce UNPR a semnat un acord cu premierul desemnat pentru susţinerea Guvernului.

"Nu cred că sunt surprize, momentan, prea mari. Până la urmă am văzut declaraţiile şi dintr-o parte şi din alta că odată cu încheierea guvernării s-au încheiat şi relaţiile reciproce. Nu cred că e foarte normal. Cred că relaţiile trebuie să continue şi să fie relaţii de colaborare, dar fiecare partid îşi decide linia politică aşa cum doreşte şi o să vedem care vor fi mişcările politice viitoare."

Attilla Korodi: USL va ieşi slăbită din guvernarea temporară

Deputatul UDMR Attila Korodi, ministru interimar al mediului, susţine că USL va ieşi slăbită din această guvernare temporară, iar spaţiul de manevră al viitorului guvern este redus (declaraţie pentru RFI România, preluată de Mediafax).

"Nu cred că spaţiul de acţiune al guvernului Ponta va fi foarte mare. Deciziile cu privire la legea finanţelor arată că va fi o perioadă cu o nuanţă austeră şi precaută, adică tocmai un guvern cu accent social major nu va putea acţiona pe această temă."

Daniel Burda, deputat PDL:

"Îi solicit public lui Victor Ponta să nu apeleze la jocul popu­lismelor ieftine, să nu îşi bată joc de români prin oferirea de cadouri otrăvite şi să nu ignore statutul european al României, precum şi angajamentele asumate în faţa oficialilor europeni."

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO