Politică

PDL a decis să boicoteze referendumul pentru demiterea lui Traian Băsescu

PDL a decis să boicoteze referendumul pentru demiterea...

Autor: Iulian Anghel

24.07.2012, 14:05 1865

“Nu veniţi la vot!”, acesta este îndemnul pe care PDL îl face alegătorilor care îl susţin pe preşedintele suspendat Traian Băsescu. Decizia de boicotare a fost luată într-o sedinţă de astăzi a partidului, unde referendumul a fost calificat drept o “mascaradă.”

Referemdumul de duminică pentru suspendarea preşedintelui Traian Băsescu va fi validat dacă la vot merg 50% plus unul din numărul cetăţenilor înscrişi pe listele electorale (18,3 mil. cetăţeni). Deşi sondajele de opinie spun, în baza răspunsurilor primite, că la urne ar urma să vină duminică peste 50% dintre cei cu drept de vot, specialiştii arată că, în realitate, se vor prezenta (pe datele de acum) între 40 şi 45% din cei înscrişi pe liste, ceea ce ar conduce la invalidarea referendumului.

În condiţiile în care PDL boicotează referendumul, iar susţinătorii preşedintelui ascultă sfatul de a sta acasă, atunci chestiunea prezenţei devine şi mai problematică pentru USL. Atingerea pragului de prezenţă ar fi fost o garanţie puternică pentru USL că preşedintele va fi demis în urma votului. În acest condiţii, USL trebuie să convingă peste 1,5 milioane de posibili partizani ai săi să iasă duminică la vot şi să voteze pentru demitere.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO