Politică

Paşii până la suspendarea preşedintelui Traian Băsescu

Paşii până la suspendarea preşedintelui Traian Băsescu

Foto: Silvi Matei

Autor: Gândul

03.07.2012, 15:57 2386

Pasul 1 USL cere astăzi schimbarea Avocatului Poporului, acesta fiind primul pas în planul de suspendare al preşedintelui Traian Băsescu. Birourile Permanente s-au reunit, marţi dimineaţă, într-o şedinţă ad-hoc, convocată la solicitarea USL. USL a cerut convocarea unei noi sesiuni extraordinare a Parlamentului, marţi, la ora 14.00, care urmează să aibă pe ordinea de zi revocarea din funcţie a Avocatului Poporului, Gheorghe Iancu. În Birourile Permanente, USL a reuşit să impună convocarea sesiunii.

Citiţi şi:

Primul pas spre suspendarea lui Traian Băsescu a fost făcut. Schimbarea lui Vasile Blaga din fruntea Senatului

Liderul senatorilor PSD Ilie Sârbu a declarat pentru gândul că demersul de înlocuire al Avocatului Poporului, Gheorghe Iancu se bazează pe faptul că "şi-a depăşit atribuţiile constituţionale". El a precizat că interimar va rămâne Valer Dorneanu, fost deputat PSD.

"El mereu contesta ceea ce făceam noi, dar nu contesta şi ceea ce făcea preşedintele Băsescu", au declarat pentru gândul surse din interiorul USL.

Pasul 2 l-ar reprezenta schimbarea judecătorilor Curţii Constituţionale, USL fiind nemulţumită de faptul că săptămâna trecută Curtea a decis ca preşedintele Băsescu să meargă la Consiliul European şi că legea uninominalului a fost declarată neconstituţională.

Citiţi materialul integral pe www.gandul.info

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO