Politică

Partidele si-au completat listele pentru localele de la Bucuresti

Partidele si-au completat listele pentru localele de la Bucuresti

Click pentru imaginea marita

17.04.2008, 21:03 16

PD-L i-a anuntat de saptamana trecuta pe Razvan Murgeanu la sectorul 1, pe Dan Cezar Ionescu la sectorul 2, pe Liviu Negoita la sectorul 3, pe Radu Silaghi la sectorul 4, pe Sebastian Bodu la sectorul 5 si pe Cristian Poteras la sectorul 6. La Primaria Generala va candida Vasile Blaga.
Conducerea liberala, care l-a anuntat deja pe Ludovic Orban la Primaria Capitalei, urma sa valideze aseara candidaturile lui Andrei Chiliman la sectorul 1, a lui Dragos Dinca la sectorul 2, a lui Mihai Comanescu la sectorul 3. Andrei Petrescu la sectorul 4, Cristian Banu la sectorul 5 si Antonel Tanase la sectorul 6 completeaza lista de candidati ai PNL.
De asemenea, PSD urma sa-i valideze pe Dan Tudorache la sectorul 1, pe Neculai Ontanu la sectorul 2, pe Doru Giugula la sectorul 3, pe Vasile Mihalache la 4, pe Marian Vanghelie la sectorul 5 si pe Dan Darabont la sectorul 6. Cristian Diaconescu este propunerea social-democratilor la Primaria Generala, insa apele nu sunt deloc limpezi in PSD, in conditiile in care senatorul PSD Sorin Oprescu si-a anuntat intentia de a candida la Capitala ca independent, pentru ca nu a primit nominalizarea partidului.
Senatorul PSD Sorin Oprescu a anuntat marti seara ca incepe o campanie de strangere de semnaturi in vederea candidaturii sale ca independent la Primaria Capitalei si ca va demisiona din PSD pentru a indeplini toate conditiile legale. Oprescu a spus ca a fost impresionat de unanimitatea cu care Comitetul Executiv al PSD a validat candidatura lui Cristian Dia-conescu pentru Primaria Capitalei.
"Am sa indeplinesc toate conditiile legale (pentru a candida - n.n.) in asa fel incat sa nu rosesc. Nu imi dau demisia la televizor. Atunci cand am sa fac acest lucru, am s-o fac fata in fata cu colegii mei", a spus Oprescu.
Liderul PSD Mircea Geoana a spus ieri ca nu se pune problema excluderii lui Oprescu din PSD, dupa ce acesta
si-a anuntat intentia de a candida ca independent la Primaria Capitalei. Geoana a adaugat ca senatorul e liber sa faca ce doreste, dar ca ar trebui sa se gandeasca la faptul ca a candidat deja de doua ori la Primaria Bucurestiului si a pierdut. Geoana a sustinut ca eventuala candidatura ca independent a lui Oprescu nu ii va crea dificultati candidatului desemnat de PSD, Cristian Diaconescu.
Pe de alta parte, Miron Mitrea, coordonatorul campaniei electorale a PSD, nu crede ca Sorin Oprescu va candida la Primaria Capitalei ca independent.
"Fiecare om, fie ca este Sorin Oprescu, este independent si poate sa candideze sau nu. Cata vreme esti
intr-un partid politic si faci parte dintr-o echipa, respecti deciziile respective, daca esti in echipa. Daca esti individualist, faci cum te taie capul si iti asumi aceasta pozitie", a declarat Mitrea. El a precizat ca PSD nu are o strategie vizavi de candidatura ca independent a lui Oprescu. "Nici acum nu cred ca Sorin Oprescu va face chestia asta, ca va da dovada de lipsa de inteligenta. Nu cred ca va face chestia asta", a spus Mitrea.

Primaria Generala
Vasile Blaga (PD-L)
Cristian Diaconescu (PSD)
Ludovic Orban (PNL)
Sorin Oprescu ? (independent ?)
Cozmin Gusa (PIN)
Codrin Stefanescu (PC)
Virginia Vedinas (PRM)

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO