Politică

Parlamentul European i-a ridicat imunitatea lui Adrian Severin

Parlamentul European i-a ridicat imunitatea lui Adrian Severin

Autor: Mediafax

23.06.2011, 15:16 337

Parlamentul European a aprobat, joi, ridicarea imunităţiieurodeputatului Adrian Severin, adoptând raportul Comisiei JURI înacest sens.

Raportul redactat de europarlamentarul Francesco Speroni a fostvotat prin ridicare de mână, de către majoritatea eurodeputaţilor.Votul nu a fost înregistrat electronic.

Potrivit procedurilor PE, după votul din plen, decizia deridicare a imunităţii va fi comunicată autorităţilor române.

Decizia de ridicare a imunităţii va fi transmisă MinisteruluiJustiţiei român, pentru a fi înaintată DNA.

Severin: Salut ridicarea imunităţii mele, deschide caleaanchetei asupra unei înscenări

"Decizia Parlamentului European privind ridicarea imunităţiimele parlamentare este o decizie pe care o salut, întrucâtdeschide, după luni de ezitări şi acuzaţii nefondate, de demagogieşi minciună, calea anchetei asupra unei înscenări a cărei victimă,în loc să fie apărată, a fost executată public, fără respect pentruprezumţia de nevinovăţie sau dreptul la apărare. Am cerut mereuaceastă anchetă şi este logic să o aştept cu încredere", susţineSeverin, într-o declaraţie remisă agenţiei MEDIAFAX.

El aminteşte că ridicarea imunităţii face posibilăcercetarea.

"Faptul că această cercetare abia acum urmează să înceapă esteîn sine o dovadă că tot ceea ce s-a afirmat până acum este expresiaunui justiţiarism rău şi mincinos. Din păcate, el nu m-a lovit doarpe mine, ci şi România care, prin mine, în ultimele luni, a pierdutimportante poziţii de influenţă deloc uşor de recuperat. De aceea,bucuria multor români este absurdă", mai spune el.

Severin susţine că scandalul în care a fost implicat esterezultatul unor "manevre obscure" prin care s-a urmăritdecredibilizarea sa.

"Nu voi accepta niciodată ca intereseeconomico-politico-mediatice meschine să mă învingă. Voi lupta pânăla capăt pentru a-mi demonstra nevinovăţia. A lupta pentru adevărnu este o ruşine. Ruşine este să te desolidarizezi de ceinevinovaţi, punând reputaţia deasupra adevărului şi dreptăţii.Imaginile prezentate obsedant de media sunt contrafăcute, false. Amobligaţia morală să scot la iveală adevărul din spatele acesteipoveşti mincinoase. Ceea ce este cert deja este că nu am luatniciun ban şi nu am depus niciun amendament", mai spuneSeverin.

El adaugă că, în calitatea sa de european, deplânge maniera încare "Parlamentul European a fugit de răspunderea care îi reveneaşi a transferat cercetarea la nivelul autorităţilor naţionale,autorităţi care cu greu vor lămuri un eveniment în totalitateconsumat la nivel european şi care nu au niciun interes legitim încauză atâta timp cât faptele alegate nu au produs niciun prejudiciuşi nu au avut niciun impact în România". "Sper că o asemenea eroarenu va transforma o problemă europeană într-un subiect al hărţuieliipolitice interne româneşti", adaugă el. Citiţi mai mult despreridicarea imunităţii lui Adrian Severin pewww.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO