Politică

Parlamentul European deschide o anchetă împotriva celor trei eurodeputaţi acuzaţi de corupţie

Parlamentul European deschide o anchetă împotriva celor trei eurodeputaţi acuzaţi de corupţie

Autor: Mediafax

20.03.2011, 18:06 24

Parlamentul European (PE) a anunţat duminicădeschiderea unei anchete privindacuzaţiile de corupţie aduse de publicaţiabritanică The Sunday Times împotriva a trei eurodeputaţi, întrecare românul Adrian Severin.

Unul dintre aceştia, conservatorul austriac ErnstStrasser, a demisionat.

Ceilalţi doi eurodeputaţi vizaţi pentru că s-audeclarat dispuşi "să îşi vândă serviciile" sunt un fostvicepremier român, Adrian Severin, şi un fostministru sloven de Externe, Zoran Thaler, amândoimembri ai grupului socialist-democrat al PE.

"Acuzaţiileaduse de Sunday Times sunt grave, iar ParlamentulEuropean le tratează cu seriozitate", a declarat pentruAFP un purtător de cuvânt al PE, Jaume Duch.

"Aşa cum a anticipat vicepreşedintele Parlamentului Diana Wallisîn articol, Parlamentul tocmai a deschis o anchetăîn privinţa acestor acuzaţii pentru ca faptele să fie stabiliteclar", a adăugat el.

Contactată de Sunday Times, Wallis a promis oanchetă "în profunzime".

"Elementele de care dispune Sunday Times urmează să fietransmise Parlamentului pentru a fi examinate atent", a precizatDuch. Citiţi mai mult despre ancheta de corupţie din Parlamentul European în care este implicatAdrian Severin pe www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO