Politică

Parlamentarii PSD ramasi in afara listelor se revolta

31.08.2004, 00:00 17

Mai multi deputati PSD au criticat, ieri, la sedinta grupului parlamentar, sistemul alegerilor preliminare pentru stabilirea listelor parlamentare ale partidului pentru alegerile din toamna, aratand ca acestea pot fi manipulate. 
Potrivit unor surse din PSD, o serie de deputati, printre care Constantin Niculescu, Razvan Ionescu, Ionel Olteanu, au aratat ca alegerile preliminare pot fi manipulate de prefect, de presedintele organizatiei si astfel votul din 5 septembrie nu o sa fie real. Unii au spus ca prefectul si presedintele organizatiei il pot strange cu usa pe primar, care poate sa le spuna oamenilor ca daca nu voteaza o anumita persoana nu primesc bani de drumuri sau pentru alte destinatii. O alta metoda de manipulare este inregimentarea in PSD a cat mai multi membri care la 5 septembrie sa voteze cu o anumita persoana. Deputatii nemultumiti au aratat ca, in acest fel, vor fi promovati cei cu bani, nu cei care muncesc. Ei au subliniat ca au muncit 4 ani in Parlament si au elaborat legi, iar acum sunt dati deoparte. Unii au intrebat daca va mai fi discutat in Parlament statutul parlamentarilor, care prevede facilitati si pensii mari pentru fostii parlamentari. Altii au spus ca prin sistemul alegerilor preliminare PSD isi bate cuie in talpi si, in interiorul partidului, se intorc unii impotriva altora.
Sursele mentionate au precizat ca liderul grupului parlamentar, Viorel Hrebenciuc, le-a explicat celor nemultumiti ca atunci cand le-a promis, in urma cu un an, ca au locurile garantate pe listele parlamentare era alta conjunctura, iar acum, dupa alegerile locale, situatia s-a schimbat si sistemul alegerilor preliminare va imbunatati imaginea partidului.
Surse din PSD au aratat ca unii dintre parlamentarii nemultumiti ar putea sa se orienteze catre partide mai mici, cum este cel al lui Gigi Becali, care ii vor pune pe listele parlmentare.
O intalnire intre parlamentari si conducerea PSD fusese programata pentru sambata, a doua zi dupa congresul extraordinar. Pe ultima suta de metri discutia a fost reprogramata. Initial, pentru ieri, insa cu cateva ore inainte a fost amanata pentru inceputul sesiunii ordinare a Parlamentului, mai exact saptamana viitoare. Parlamentarii se pare ca au dorit ei sa impuna aceasta discutie conducerii partidului, vorbind despre nemultumirile lor la prima sedinta dupa vacanta parlamentara.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO