Politică

Orban comentează prezenţa la urnele din ţară: E o vreme de toamnă.Ziua primului tur a fost de vară

Orban comentează prezenţa la urnele din ţară: E o...

Autor: Roxana Din

24.11.2019, 09:46 105

Premierul Ludovic Orban, prezent la sediul MAI, a comentat prezenţa la vot din ţară, precizând că vremea nefavorabilă poate fi motivul pentru care procentul de duminică este mai mic decât cel din primul tur, din 10 noiembrie. 

„Efectivele mobilizate pentru a asigura misiunile de pază, ordine, sunt 38.000 de angajaţi ai MAI mobilizaţi. (...) Ca număr de incidente, e un număr de incidente mic, 7 icidente, dar nu sunt incidente care... singurul incident: s-a continuat campania electorală într-o secţie, dar în rest sunt incidente minore, procesul se desfăşoară în condiţii bune”, a declarat premierul la sediul MAI, prezent pentru a verifica modul de organizare a alegerilor.

Întrebat cum vede prezenţa la vot din ţară, care este mai mică decât cea prin primul tur, din 10 noiembrie, Ludovic Orban a spus că până la finalul zilei cu siguranţă vor veni mai mulţi cetăţeni la urne.

„Întotdeauna am fost optimist. E şi o zi diferită de ziua din primul tur, când a fost o vreme frumoasă, chiar aproape o zi de vară. Astăzi e o vreme de toamnă târzie, cu ploi în multe zone ale tării. Sunt convins că până la finalul zilei, cât mai mulţi români vor decide să-şi exercite dreptul de vot”, a mai explicat Orban.

610.918 români au votat, duminică, în ţară, în primele două ore de la deschiderea urnelor, înregistrându-se o prezenţă la vot la ora 09.00 de 3,35 %, potrivit Biroului Electoral Central. În primul tur, la aceeaşi oră, votaseră 640.431 de alegători, prezenţa la vot fiind de 3,51%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO