LIVE: Acum la ZF Tech Day: Cum s-a reinventat digital Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică? O discuţie cu Liviu Lucaci, rector al UNATC, Maria Ciobanu, Senior Business Development Executive, Orange România, şi Adrian Manea, ICT Business Development Manager, Orange Business Services
Politică

Opt deputaţi, în stare de incompatibilitate. Lia Vasilescu nu a decis dacă rămâne deputat

Deputatul PSD Lia Vasilescu care deţine şi calitatea de primar al municipiului Craiova, a notificat Biroului Permanent că se află în stare de incompatibilitate, potrivit Statutului deputaţilor şi senatorilor.

Lia Vasilescu a comunicat, potrivit documentului depus la Bp, că îşi rezervă dreptul de a opta între cele două funcţii în termenul legal de 30 de zile de la depunerea notificării

Deputatul PSD Eliza Peţa a transmis conducerii Camerei Deputaţilor că se află în situaţie de incompatibilitate, deţinând şi funcţia de administrator/director la S.C. Salubritate Craiova, urmând ca în termenul prevăzut de lege să aleagă între cele două funcţii.

Deputatul PSD Mihaela Huncă, care deţine şi funcţia de inspector şcolar general, în cadrul Inspectoratului Şcolar Botoşani, a transmis BP că va alege în termen de 30 de zile între cele două funcţii.

Un alt deputat aflat în stare de incompatibilitate este Ioan Balint (PMP), care notifică Biroului Permanent că la data intrării în exerciţiul nu este compatibil cu statutul de deputat, neoferind însă informaţii suplimentare.

Deputatul PSD Zamfira Constantin a transmis BP că deţine simultan şi funcţiile de consilier general al Municipiului Bucureşti şi de director general al SC Ecovol SA şi ca în termen de 15 zile va demisiona din cele două funcţii pentru a-şi putea păstra mandatul de deputat.

Deputatul PNL Robert Sighiartău a notificat BP că este incombatibil cu Statutul deputaţilor şi senatorilor, precizând că în data de 19.12.2016 a înaintat către CJ Bistriţa cererea de demisie din calitatea de consilier judeţean.

Un alt deputat în stare de incompatibilitate este liberalul Aurel Varga care a notificat BP că îşi va depune demisia din funcţia de administrator al societăţilor comerciale pe cale le deţine pentru a-şi păstra mandatul de deputat.

Deputatul PNL Marius Bodea a comunicat BP că şi-a dat demisia din funcţia de membru al Consiliului de Administraţie al Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti, în data de 12 decembrie 2016, ieşind astfel din starea de incompatibilitate.

ANI precizează la solicitarea Parlamentului că "deputatul sau senatorul care la data intrării în exerciţiul mandatului se află în una dintre situaţiile prevăzute în prezentul statut sau în alte legi speciale are la dispoziţie un termen de 15 zile pentrz a notifica Biroului Permanent al Camerei din care face parte cu privire la starea sa de incompatibilitate. După expirarea acestui termen, deputatul sau sentaorul va opta în termen de 30 de zile între mandatul de deputat sau senator şi funcţia ori funcţiile incompatibile, demisionând conform opţiunii sale".

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.