Politică

Oprescu vrea să ilumineze Bucureştiul cu sisteme solare

Oprescu vrea să ilumineze  Bucureştiul cu sisteme solare

Autor: Vlad Popescu - Mediafax

12.06.2011, 13:59 631

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, aanunţat, duminică, faptul că în curând va fi dat în folosinţă unsistem solar de iluminat în Bucureşti, care va reduce costurile cu30 la sută, prima zonă fiind strada MateiBasarab.

Oprescu a precizat că a fostnecesară o amenajare pentru sistemul de iluminat nou, care constăîn înlocuirea becurilor cu lămpi solare, ceea ce va reducecosturile de cheltuieli şi de consum cu 30 la sută.

Pentru un cartier cu mai multeparcuri sau zone de agrement, costul pentru introducerea acestuinou sistem este în medie de aproximativ 2,5 - 2,7 milioane de lei,a spus Oprescu, prezent, duminică, la darea în folosinţă a uneistrăzi care va permite descongestionarea zonei Răzoare-DrumulTaberii, unde vor începe curând lucrările pentru o noua linie demetrou.

Primarul Sorin Oprescu i-amulţumit ministrului Apărării, Gabriel Oprea, pentru avizulfavorabil pe care l-a emis şi care a permis inaugurarea străzii, pecare se aflau depozite ale Armatei, şi care dă în ieşirea DrmuluiSării.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO