Politică

Noul statut al PDL a fost adoptat

CNC al PDL a adoptat, sâmbătă, modificările la Statutulformaţiunii propuse de Colegiul Director, cu şapte abţineri şi treivoturi "împotrivă" aparţinând lui Cristian Preda, Monica Macovei şiSever Voinescu, informează Mediafax.

După discursurile liderilor PDL, CNC a votat în legătură cumodificările la Statut propuse de Colegiul Director întrunitvineri.

Preşedintele PDL, premierul Emil Boc, a numărat opţiunile,înregistrându-se trei voturi "împotrivă", ale lui Cristian Preda,Sever Voinescu şi Monica Macovei.

S-au înregistrat, de asemenea, şapte abţineri, astfel optând,printre alţii, Valeriu Tabără şi Teodor Paleologu.

Acordarea de către Colegiul Director a derogărilor devechime pentru candidaturi

Consiliul Naţional al PDL a aprobat posibilitatea acordării decătre Colegiul Director, la cerere, a unor derogări de la condiţiade vechime de cinci ani pentru cei care doresc să candideze lapreşedinţia partidului.

Hotărârea a fost luată cu patru abţineri, una dintre acesteaaparţinând deputatului PDL Silviu Prigoană.

Secretarul general al PDL, Vasile Blaga a propus membrilor CNCaceastă măsură.

Convocarea în 14 mai a Convenţiei Naţionale

Consiliul Naţional de Coordonare al PDL a aprobat convocarea, în14 mai, a Convenţiei Naţionale a partidului, când va fi aleasă nouaconducere.

Hotărârea a fost luată în unanimitate, astfel încât ConvenţiaNaţională va avea loc în 14 mai, la ora 11:00, la PalatulParlamentului.

Colegiul Director al PDL a decis, vineri seară, să propunăconducerii democrat-liberale ca pe 14 mai să aibă loc ConvenţiaNaţională, la ora 11, la Palatul Parlamentului, cu 30 de zileînainte de această dată urmând să expire termenul de depunere amoţiunilor.

Anunţul a fost făcut, vineri seară, de purtătorul de cuvânt alPDL, Sever Voinescu. Aflaţi mai multe despre reuniunea CNC alPDL pe www.mediafax.ro.

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.