Politică

Noul statut al PDL a fost adoptat

Autor: Mediafax

06.03.2011, 16:26 20

CNC al PDL a adoptat, sâmbătă, modificările la Statutulformaţiunii propuse de Colegiul Director, cu şapte abţineri şi treivoturi "împotrivă" aparţinând lui Cristian Preda, Monica Macovei şiSever Voinescu, informează Mediafax.

După discursurile liderilor PDL, CNC a votat în legătură cumodificările la Statut propuse de Colegiul Director întrunitvineri.

Preşedintele PDL, premierul Emil Boc, a numărat opţiunile,înregistrându-se trei voturi "împotrivă", ale lui Cristian Preda,Sever Voinescu şi Monica Macovei.

S-au înregistrat, de asemenea, şapte abţineri, astfel optând,printre alţii, Valeriu Tabără şi Teodor Paleologu.

Acordarea de către Colegiul Director a derogărilor devechime pentru candidaturi

Consiliul Naţional al PDL a aprobat posibilitatea acordării decătre Colegiul Director, la cerere, a unor derogări de la condiţiade vechime de cinci ani pentru cei care doresc să candideze lapreşedinţia partidului.

Hotărârea a fost luată cu patru abţineri, una dintre acesteaaparţinând deputatului PDL Silviu Prigoană.

Secretarul general al PDL, Vasile Blaga a propus membrilor CNCaceastă măsură.

Convocarea în 14 mai a Convenţiei Naţionale

Consiliul Naţional de Coordonare al PDL a aprobat convocarea, în14 mai, a Convenţiei Naţionale a partidului, când va fi aleasă nouaconducere.

Hotărârea a fost luată în unanimitate, astfel încât ConvenţiaNaţională va avea loc în 14 mai, la ora 11:00, la PalatulParlamentului.

Colegiul Director al PDL a decis, vineri seară, să propunăconducerii democrat-liberale ca pe 14 mai să aibă loc ConvenţiaNaţională, la ora 11, la Palatul Parlamentului, cu 30 de zileînainte de această dată urmând să expire termenul de depunere amoţiunilor.

Anunţul a fost făcut, vineri seară, de purtătorul de cuvânt alPDL, Sever Voinescu. Aflaţi mai multe despre reuniunea CNC alPDL pe www.mediafax.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO