Politică

Noi numiri la guvern: Vicepremieri Iulian Iancu şi Ana Birchall, Mihai Fifor la Interne, Dana Gîrbovanu la Justiţie, Şerban Valeca la Educaţie

Viorica Dăncilă: „Nu aş da un orizont de timp pentru că dacă sunt miniştri care nu-şi ţin promisiunile făcute sau nu se ţin de programul de guvernare este normal să iau decizii imediate

Viorica Dăncilă: „Nu aş da un orizont de timp pentru că dacă sunt miniştri care nu-şi ţin promisiunile făcute sau nu se ţin de programul de guvernare este normal să iau decizii imediate

Autor: Răzvan Botea

26.08.2019, 00:05 1903

Preşedintele PSD Viorica Dăncilă a anunţat, vineri, că noile propuneri pentru posturile de vicepremier pe probleme economice şi vicepremier pentru parteneriate strategice vor fi Iulian Iancu, respectiv Ana Birchall, actualul ministru interimar al Justiţiei.

De asemenea, după şedinţa Co­mitetului Exe­cutiv al PSD de vineri, social democraţii i-au propus pe Dana Gîrbovan la mi­nisterul Justiţiei, pe Şerban Valeca la Educaţie şi pe Mihai Fifor la ministerul Afacerilor Interne, potrivit Mediafax.

„Vom trimite pro­puneri către domnul Io­hannis luni. Pentru MAI l-am desemnat pe Mihai Fifor, pentru Educaţie pe senatorul Şerban Valeca, pentru ministerul Justiţiei Dana Gîrbovan, independent, preşedinte UNJR, vicepremier pe probleme economice Iulian Iancu şi vicepremier pentru parte­neriate strategice Ana Birchall. Acestea au fost cele cinci propuneri votate în cadrul CEx“, a anunţat Viorica Dăncilă.

Iulian Iancu, propunerea pentru portofoliul de vicepremier pe probleme economice, fost secretar de stat în Ministerul Economiei şi Comerţului în perioada 2001-2004. Are aproape 59 de ani şi este inginer cu specializarea petrol şi gaze. A urmat cursurile Universităţii Oxford din Marea Britanie, specia­lizarea management şi are un doctorat în ştiinţe (petrol şi gaze) şi în ştiinţe economice. A fost secretar de stat în Ministerul Economiei şi Comerţului, preşedinte al Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Gaze Naturale, director la Romgaz şi Distrigaz Nord.

În perioada 2001-2004 a repre­zentat Ministerul Economiei şi Comerţului în relaţia cu Parlamentul, în 2004-2008 a fost deputat în Parla­mentul României, Camera Deputaţilor, iar în 2006-2008 a fost preşedinte al Comisiei pentru industrii şi servicii. Din 2004 până în prezent este preşedinte în Comitetul Naţional Român al Consi­liului Mondial al Energiei, potrivit Mediafax.

Premierul Dăncilă a mai precizat că este posibil ca în viitor să mai fie şi alţi miniştri remaniaţi, dacă nu îşi vor respecta angaja­mentele.

„S-ar putea sa mai fac şi alte modificări în guvern acolo unde lucrurile nu vor merge bine şi bineînţeles că va trebui sa remaniez şi să aduc alte persoane care pot face performanţă. Nu aş da un orizont de timp pentru că dacă sunt miniştri care nu-şi ţin promisiunile făcute sau nu se ţin de programul de guvernare este normal să iau decizii imediate, să nu aştept mai mult timp pentru că aşa am stabilit public“, a mai declarat Dăncilă în urma şedinţei Comitetului Executiv al PSD.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO