Politică

Noi majorări salariale adoptate în comisiile de muncă şi buget; Creşteri salariale între 30% şi 15%

Noi majorări salariale adoptate în comisiile de muncă...

Autor: Cătălina Mănoiu

12.06.2017, 18:45 258

Potrivit unui amendament adus de comisiile reunite legii pentru adoptarea OUG 99/2019, se majorează cu 30% cuantumul brut al salariilor de bază pentru personalul care nu a beneficiat de majorări salariale potrivit OUG 2/2017 privind unele măsuri fiscal bugetare, şi anume personalul din bibliotecile naţionale sau de importanţă naţională, din cadrul Bibliotecii Academiei Române şi din muzeele de importanţă naţională.

De majorări de 20% din cuantumul brut al salariilor de bază ar urma să beneficieze şi personalul din instituţiile şi autorităţile subordonate Ministerului Agriculturii, cu excepţia APIA şi a Agenţiei pentru Finanţarea Investiiţiilor rurale; personalul din cadrul Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice „Gheorghe Ionescu-Şişeşti” şi din instituţiile subordonate acesteia; personalul din unităţile care funcţionează în subordinea Ministerului Tineretului şi Sportului, potrivit unui al amendament adus de comisiile reunite de muncă şi buget din Camera Deputaţilor.

De aceste majorări salariale ar urma să mai beneficieze şi personalul medical din cabinetele medicale din structurile teritoriale de expertiză medicală şi recuperare a capacităţii de muncă din subordinea Casei Naţionale de Pensii Publice şi cel din instituţiile publice de spectacole sau concerte aflate în subordinea Ministerului Culturii, precum şi direcţiile judeţene de cultură, respectiv a municipiului Bucureşti, potrivit unui alt amendament adus legii de aprobare a OUG 99/2016.

Deputaţii au decis şi majorarea cu 15% cuantumul brut al salariilor de bază/soldele de funcţie ale pentru personalul din cadrul bibliotecilor centrale universitare; cadrele militare în activitate, precum şi soldaţii şi gradaţii voluntari, inclusiv personalul civil din MApN şi instituţiile aflate în subordinea sa, cu excepţia celor care au beneficiat de majorări potrivit Legii nr. 250/2016; personalul din cadrul Secretariatului de Stat pentru recunoaşterea meritelor luptătorilor împotriva regimului comunist instanrat în România în perioada 1945-1989.

Raportul favorabil privind OUG 99/2016 adoptat de comisiile reunite ar urma să fie supus votului plenului Camerei Deputaţilor - for decizional, în şedinţa de marţi.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO