Politică

Nicuşor Constantinescu a depus plângere penală împotriva a doi procurori DNA Constanţa şi a trei judecători

Nicuşor Constantinescu a depus plângere penală...

Autor: Mediafax

22.09.2016, 20:42 137

În plângerea penală, pe care Nicuşor Constantinescu a înainta-o către procurorul general al României, acesta îl acuză pe procurorul Andrei Bodean şi pe procurorul-şef Sorin Constantinescu de represiune nedreaptă, cercetare abuzivă, supunere la rele tratamente, tortură şi abuz în serviciu, transmite corespondentul MEDIAFAX.

„Faptele sunt realizate în mod direct, de către ambii procurori, prin ticluirea, producerea de probe nereale împotriva mea, (…) luarea măsurii de inculpare pentru faptele reţinute prin ticluirea de probe nereale, aplicarea măsurii reţinerii, motivarea prin argumente ticluite a cererii de aplicare a arestului preventiv. (…) Faptele si actele mai sus menţionate au fost de natură de a afecta grav şi iremediabil starea de sănătate fizică dar, mai cu seamă, starea de sănătate psihică a subsemnatului în calitate de subiect pasiv al infracţiunilor menţionate”, scrie Nicuşor Constantinescu în plângerea penală, datată în 17 septembrie.

Mai mult, fostul preşedinte al CJ Constanţa cere să fie cercetaţi şi judecătorul Iulia Cezara Suciu de la Tribunalul Constanţa, cea care l-a condamnat cu executare, în primă instanţă, dar şi „judecătorii care au pronunţat încheierile de şedinţă cu aplicarea măsurilor privative de libertate şi, respectiv, care au pronunţat decizia penală de condamnare definitivă ai Curţii de Apel Constanţa, Dan Iulian Năstase şi Andreea Ianca”.

Cei trei judecători sunt acuzaţi de fostul şef CJ de represiune nedreaptă, cercetare abuzivă, supunerea la rele tratamente, tortură şi abuz în serviciu.

Constantinescu s-a constituit parte civilă în acest dosar şi solicită daune materiale şi morale în sumă totală de 100.000.000 de euro, pentru care trebuie să răspundă în mod solidar cei cinci magistraţi.

„Cer Parchetului să aprobe începerea urmăririi penale împotriva suspecţilor detaliaţi în prezenta plângere penală, să mi se comunice ordonanţa de începere a urmăririi penale, atât la adresa din municipiul Constanţa (…) cât şi la adresa locului de detenţie, din cadrul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, în condiţiile în care până la soluţionarea definitivă a plângerii penale voi fi menţinut în stare de detenţie”, mai scrie Nicuşor Constantinescu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO