Politică

Nicolăescu, despre desfiinţarea caselor judeţene de sănătate pe care o anunţase: am exagerat, dar nu este important

Nicolăescu, despre desfiinţarea caselor judeţene de...

Autor: Iulian Anghel

14.03.2013, 18:32 1119

Ministrul sănătăţii Eugen Nicolăescu a susţinut astăzi că a exagerat la începutul săptămânii când a anunţat că va desfiinţa casele de sănătate judeţene şi direcţiile de sănătate publică.

“Am exagerări de comunicare, dar nu cred că asta este important. Dar (este de înţeles – n.n.) pentru că fiecare zi în care plătesc un birocrat înseamnă că o parte din bani (destinaţi pacienţilor –n.n.) nu mai sunt”, s-a justificat ministrul la o dezbatere legată de viitorul sistemului medical din România. După ce estimase că, în urma desfiinţării instituţiilor amintite (care ar fi urmat să funcţioneze doar la nivel de regiuni) în jur de 1.000 de persoane îşi vor pierde slujbele, ministrul a spus astăzi că o reorganizare va exista, dar cei care îşi vor pierde slujbele vor fi puţini, “3-4-5%”.

“Unii s-au speriat… Dăm oameni afară la Ministerul Sănătăţii. La Direcţiile de Sănătate Publică spunem: rămâne (respectiva direcţie –n.n.) la nivel de birou. Restul personalului pleacă la Consiliul judeţean (o parte din atribuţii sunt trecute la consiile locale, în urma reorganizării), alţii la nivel de regiune, alţii au locuri de muncă în spitale – nici nu ştiţi câte locuri de muncă sunt. Au de lucru dacă vor. Poate că 3-4-5% nu vor avea şi trebuie să meargă în şomaj, pentru aceştia căutăm soluţii. La casele de sănătate judeţene facem acelaşi lucru”, a explicat Nicolăescu.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO