Politică

Nazare trimite Corpul de Control pentru a verifica situaţia de la Administraţia Porturilor Constanţa

Autor: Mediafax

10.04.2012, 00:00 67

Ministrul transporturilor Alexandru Nazare va trimite Corpul de Control al instituţiei la Administraţia Porturilor Maritime Constanţa (APMC) pentru a verifica problemele invocate de angajaţi la protestul spontan de luni, la care au solicitat demiterea directorului general.

Câteva sute de angajaţi ai APMC au declanşat, luni dimineaţă, o grevă spontană şi au blocat intrările în sediul companiei, cerând demiterea directorului general Aurelian Andrei Popa, pe care îl acuză printre altele de încălcări repetate ale contractului colectiv de muncă şi de faptul că a modificat regulamentul companiei, cu acordul CA şi AGA.

"Ministrul transporturilor a semnat azi decizia prin care mandatează Corpul de Control din cadrul Direcţiei Generale de Control a MTI să efectueze un control la Portul Constanţa prin care să verifice care este situaţia de acolo şi acuzaţiile sindicaliştilor", au declarat surse din Ministerul Transporturilor.

Angajaţii de pe platforma portuară protestează de mai multe săptămâni faţă de conducerea CNAPMC, iar luni au pichetat sediul companiei, după care nu au mai vrut să plece, declanşând o grevă spontană.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO