Politică

Nazare îi avertizează pe constructori: "Aşteptaţi-vă oricând să vin neanunţat pe şantiere"

Nazare îi avertizează pe constructori: "Aşteptaţi-vă oricând să vin neanunţat pe şantiere"

Autor: Andreea Mioara Neferu

28.02.2012, 12:20 212

Ministrul Transporturilor Alexandru Nazare a avertizat firmele de construcţii şi de consultanţă, cu care a avut o întâlnire luni, că va monitoriza atent implementarea contractelor atribuite de minister. "Voi avea şi întâlniri separate pe proiecte pentru a discuta problemele specifice (…). Aşteptaţi-vă oricând să vin pe şantiere pentru a vedea cum se lucrează, nu vă bazaţi că aceste vizite vor fi neapărat făcute publice dinainte. Relaţia noastră trebuie să se bazeze pe un parteneriat corect în care fiecare parte îşi respectă angajamentele şi fiecare parte este sancţionată atunci când greşeşte", a spus Nazare în cadrul unei întâlniri cu reprezentanţii a circa 150 de firme de construcţii şi consultanţă.

La întâlnire au participat şi reprezentanţI diplomatici ai mai multor ţări, printre care Franţa, Germania, Japonia, Olanda, Spania, SUA sau Ungaria. Săptămâna trecută, Nazare a transmis ambasadorului ungar Oskar Fuzes nemulţumirile privind firma Nemzetkozi Vegyepszer, care a sistat lucrările la varianta de ocolire Cluj Est.

Nazare a mai spus că nu se aşteaptă să existe problem cu privire la circuitul de plată al contractelor finanţate din fonduri europene, în contextul în care ţinta de rambursări de anul acesta este de 1 miliard de euro. "Asta presupune că dumneavoastră (firmele de construcţii şi consultanţă - n.red.) lucraţi, facturile sunt certificate la timp de consultanţi, iar noi la rândul nostru avem ce transmite la Comisia Europeană astfel încât banii să se întoarcă în bugetul de stat", a afirmat ministrul transporturilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO