Politică

Mircia Muntean, primarul din Deva, condamnat definitiv la şase ani de închisoare

Mircia Muntean, primarul din Deva, condamnat definitiv la...

Autor: Alexandra Stroe

24.04.2017, 14:20 177

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a respins apelul edilului, menţinând decizia dispusă în iunie 2016. Atunci, judecătorii au dispus condamnarea lui Mircia Muntean, care abia fusese ales în funcţia de primar al municipiului Deva, la doi ani de închisoare pentru conducerea unui autoturism sub influenţa băuturilor alcoolice, după ce în anul 2014 a fost depistat conducând băut, cu 1,80 grame alcool pur în sânge. La acel moment a fost implicat într-un accident rutier, iar mai apoi a fugit, încercând să se ascundă în tufişuri.

Anterior, în anul 2013, Mircia Muntean a fost condamnat definitiv la o pedeapsă de patru ani de închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu, fiind găsit vinovat că a încheiat tranzactii ilegale de terenuri cu un traficant de maşini de lux.

Astfel, magistraţii au decis să fie revocată pedeapsa cu suspendare primită în anul 2013, întrucât noua faptă a fost comisă în termenul de încercare. În urma deciziei de luni, Mircia Muntean va executa şase ani de detenţie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO