Politică

Ministrul Sanatatii: Descentralizarea reprezinta un soc pozitiv. Spitalele: Nu putem vorbi de descentralizare daca primariile nu pot numi proprii manageri

Ministrul Sanatatii: Descentralizarea reprezinta un soc pozitiv
23.05.2010, 10:35 32

Cel mai important proiect legislativ se refera ladescentralizare, a declarat duminica la Pro Tv, in cadrul emisiunii"Dupa 20 deani", ministrul sanatatii Cseke Attila.

Conform acestuia descentralizarea va reprezenta un soc pozitiv,desi este de acord ca pana in prezent exista si autoritati localecare si-au aratat dezinteresul fata de unitatile sanitare,neparticipand in niciun fel la finantarea acestora.

Autoritatile locale au posibilitatea de a aduce ceva in plus,restul de bani venind, in parte de la sistemul de asigurari desanatate si in parte din contractele de sponsorizare.

"Contractul de management pe trei ani este o eroare", a declaratNarcis Copca, manager al spitalului Sf. Maria din Bucuresti, inreplica la declaratiile ministrului sanatatii. Acesta a mai spus caatata timp cat comunitatea locala nu este implicata in activitateadecizionala a spitalelor prin numirea managerului, spitalele nu vorbeneficia de finantare din partea autoritatilor locale."Descentralizarea completa are loc cand managerul este numit deprimarie", a mai spus Copca.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO