Politică

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, despre posibilitatea ca ziua de luni, 31 mai, să fie liberă: „Să îşi ia o zi de concediu”

 Ministrul Muncii, Raluca Turcan, despre posibilitatea ca...

Autor: Georgiana Oprea

22.05.2021, 17:22 2926

Ziua Copilului, 1 iunie, este zi liberă prin lege. Aceasta este într-o zi de marţi, dar Guvernul nu a stabilit că şi luni este zi liberă astfel încât românii să aibă o minivacanţă. Ministrul Muncii îi sfătuieşte pe români să-şi ia o zi de concediu dacă vor weekend prelungit.

Raluca Turcan a afirmat că românii îşi pot lua o zi de concediu, luni, 31 mai, dacă vor să facă punte cu weekendul.

„Discuţia este un pic mai delicată. Eu ştiu că multă lume şi-ar dori să existe această punte. Pe de altă parte, pot să îşi ia o zi de concediu. Există varianta legală de a-ţi lua o zi de concediu pentru a crea această punte”, a spus Raluca Turcan.

Pe de altă parte, aceasta a afirmat că pentru industria turismului „probabil că ar prinde foarte bine să poată oamenii să beneficieze de câteva zile libere, să acceseze serviciile turistice”. Totuşi, ministrul a afirmat că varianta cea mai bună este aceea ca oamenii să îşi ia o zi de concediu. „Punctul meu de vedere este că aceasta e varianta cea mai bună, să îţi iei o zi de concediu.”, a afirmat Raluca Turcan.

Ministrul Muncii a precizat că nu a existat încă o discuţie la nivelul Guvernului privind posibilitatea ca ziua de luni, 31 mai, să fie liberă.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO