Politică

Ministrul Muncii Raluca Turcan: 160.000 de dosare de pensii, evaluate în ţară, într-o săptămână şi jumătate

Ministrul Muncii Raluca Turcan: 160.000 de dosare de...

Autor: Cosmin Pirv

13.03.2021, 16:26 113

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a anunţat sâmbătă că 160.000 de dosare de pensii au fost deja evaluate la nivelul întregii ţări. 

„160 000 de dosare de pensii au fost deja evaluate în toată ţara, într-o săptămână şi jumătate de la iniţierea acestui demers”, a scris sâmbătă pe Facebook ministrul Muncii.

Raluca Turcan susţine că activitatea din teritoriu se desfăşoară într-un ritm alert, în ciuda resurselor limitate, lucru confirmat în cadrul vizitelor pe care le-a făcut la Casele de pensii ale sectoarelor 1, 2 şi 5 din Bucureşti.

„De altfel, unul dintre proiectele importante ale ministerului pe termen scurt este finanţarea cu fonduri europene a dotării caselor de pensii cu echipamentele necesare derulării activităţilor curente şi a procesului de evaluare”, a mai scris Turcan pe reţeaua de socializare.

Potrivit ministrului, colectarea tuturor datelor necesare, prin softul de care ministerul dispune, va permite ca toate cele 5 milioane de dosare de pensii să fie supuse recalculării într-un timp foarte scurt.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO