Politică

Ministrul Muncii, Olguţa Vasilescu: Normele metologice pentru "Prima chirie", pe ordinea de zi a Guvernului

Ministrul Muncii, Olguţa Vasilescu: Normele metologice...

Autor: Gabriel Pecheanu

25.05.2017, 16:19 132

”În Programul de guvernare, la capitolul Politici publice în domeniul muncii şi justiţiei sociale, am avut introducerea programului Prima chirie prin care se prevedea că persoanele care lucrează la peste 50 de kilometri de localitatea de domiciliu pot beneficia de sume de bani 75% aproximativ pentru plata cheltuielilor de chirie şi întreţinere, dar nu mai mult de 900 de lei”, a declarat Olguţa Vasilescu la începutul şedinţei de joi a Executivului.

Ea a precizat că şi persoanele care şi-au schimbat domiciliu din ianuarie, când a fost aprobată ordonanţa, pentru a se angaja în altă localitate, vor beneficia de prevederile ordonanţei.

”Această Ordonanţă a fost aprobată în luna ianuarie. Astăzi venim cu normele metodologice şi vestea bună este că şi cei care s-au angajat după apariţia Ordonanţei pot să beneficieze de aceste sume de bani, deci şi până la apariţia acestor norme metodologice. Practic de acum se pot depune dosarele şi pentru perioada de acum încolo, dar şi între aceste luni, ianuarie şi luna în curs, dacă s-au angajat şi vor ca aceste sume de bani să le fie subvenţionate de către statul român”, a mai spus ministrul Muncii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO