Politică

Ministrul Justiţiei: Am cerut instituţiilor să vină cu planuri pentru a preveni violenţa domestică

Ministrul Justiţiei: Am cerut instituţiilor să vină...

Autor: Gabriela Ghitcuta

29.04.2016, 17:16 83

Ministrul Justiţiei, Raluca Prună, a postat, vineri, pe pagina sa de Facebook o reacţie la situaţia femeii din Capitală care a murit, joi,după ce a fost înjunghiată de 25 de ori de fostul iubit, pe care îl acuzase de hărţuire. Mesajul ministrului Justiţiei este semnat şi de Dragoş Pâslaru şi Valeriu Nicolae, colegii săi de la Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale.

În text Raluca Prună subliniază că a cerut instituţiilor pe care le conduce sau le coordonează, să vină cu planuri pentru a preveni violenţa domestică şi incidente ca cel din Bucureşti.

"Violenţa şi în special violenţa domestică rămâne o problemă pe care mult prea mulţi dintre noi nu vor să o vadă. Prea mulţi îşi ascund lipsa de reacţie în spatele unor justificări mai mult sau mai puţin penibile. Sistemul este încă disfuncţional pentru că nu reuseşte să prevină sau să sancţioneze aşa cum ar trebui abuzurile împotriva victimelor, în special femei şi copii ", se arată în postarea ministrului.

Potrivit ministrului Justiţiei, "lucrurile nu se schimbă numai prin legi şi politici publice ci şi printr-o atitudine diferită a societăţii faţă de violenţă."

"Vom căuta soluţii pentru a responsabiliza mult mai bine în viitor oamenii din instituţiile care ar trebui să prevină şi să intervină mult mai bine şi rapid în cazul violenţei domestice. O să facem publice planurile pe care le-am cerut instituţiilor abilitate şi apoi măsurile pe care dorim să le luăm. Însă orice am face, nu vom putea să reuşim mare lucru fără ajutorul celor din jurul nostru", se mai notează în mesaj.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO