Politică

Ministrul fondurilor europene: în aprilie-iunie vom trimite Bruxelles-ului facturi spre decontare de 2,5 mld. euro. Absorbţia a 6,5 mld. euro anul acesta este posibilă

Ministrul fondurilor europene: în aprilie-iunie vom...

Autor: Iulian Anghel

14.03.2013, 17:59 528

Ministrul Fondurilor Europene Eugen Teodorovici a declarat astăzi că în aprilie vor fi transmise Bruxelles-ului factori spre decontare pe cheltuielile făcute în proiectele dezvoltate cu fonduri ale UE în valoare de 1 mld. euro, iar în mai şi iunie, facturi spre decontare de 1,5 mld. euro. Astfel, ţinta de absorbţie de 6,5 mld. euro în 2013 – pe Programul Operaţional Transporturi şI Programul Operaţional Creşterea Competitivităţii Economice - devine realizabilă, a susţinut ministrul.

România trebuie să grăbească absorbţia fondurilor pentru că tot ceea ce nu este absorbit în 2013 până la suma de 6,5 mld. euro este pierdut în cadrul aşa-numitului proces de dezangajare automată (nu cheltuieşti banii într-un orizont de timp stabilit se pierde).

Potrivit ministrului, Guvernul român vrea să discute cu Comisia Europeană ca transportul urban să fie inclus în Programul Operaţional Transporturi, astfel încât extinderea Metroului bucureştean să poată să fie, de pildă, finanţată din fondurile europene nerembursabile.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO