Politică

Ministrul Finanţelor Eugen Teodorovici, critici dure la adresa PNL: Finanţele ţării sunt un subiect mult prea important pentru a fi tratat aşa superficial

Ministrul Finanţelor Eugen Teodorovici, critici dure la...

Autor: Ana Petrescu

04.06.2018, 18:38 94

Ministrul Finanţelor Eugen Teodorovici a declarat, la dezbaterea moţiunii simple a PNL în plenul de luni al Camerei Deputaţilor, că finanţele sunt mult prea importante pentru a fi tratate atât de superficial şi neelegant, reproşând PNL că alege spectacolul în defavoarea unor măsuri constructive. 

"Finanţele ţării sunt un subiect mult prea important pentru a fi tratat într-o manieră atât de superficială şi neelegantă. Am acţionat cu bună credinţă şi asumat pe baza unei analize temeinice, cu imparţialitate. A face un text de moţiune care să suplinească lipsa de pregătire, pe un ton tăios, este un diletantism păgubos şi un exerciţiu de imagine. Moţiunea îmi atribuie luări de poziţie şi acţiuni care au însemnat profesionalism. Nu credeam că lupta politică poate schimonosi într-atât judecata umană încât acest comportament să fie interpretat în moţiune drept diletantism sau exerciţiu de imagine", a afirmat ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici.

Ministrul le-a urat "la mulţi ani" liberalilor, cu ocazia împlinirii a 143 de ani de la înfiinţarea PNL, precizând că un partid cu atât de multă istorie în spate ar trebuie să continue ideile reformiste şi idealurile înaintaţilor care au pus bazele acestor politici în ţara noastră.

"Totuşi mă bucur că în PNL se regăsesc mulţi specialişti a căror prietenie mă onorează. Conducerea PNL alege din nou spectacolul în locul măsurilor constructive. Un demers lipsit de substanţă şi de profesionalism cu atât mai mult cu cât am mai trecut prin două moţiuni. Marea parte a măsurilor reclamate în moţiune a fost solicitată de mediul de afaceri", a completat Teodorovici.

El a adăugat că Ministrul Finanţelor şi-a exprimat regretul că, în perioada Guvernului Cioloş, PSD nu s-a folosit de o moţiune pentru a îndepărta Cabinetul tehnocrat.

Deputaţii au dezbătut, în plenul de luni, moţiunea simplă prin care PNL cere demisia ministrului Finanţelor, Eugen Teodorovici. Liberalii acuză lipsa de predictibilitate a măsurilor Guvernului în domeniul fiscal, precum şi intenţia de a face Pilonul II de pensii opţional. Moţiunea simplă a fost citită în plenul Camerei de liberalul Bogdan Huţucă. Moţiunea simplă a PNL, intitulată "Harababura fiscală PSD-ALDE te lasă fără banii tăi de pensie", va primi votul final în plenul de miercuri al Camerei Deputaţilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO