Politică

Ministrul de interne, Carmen Dan: Măsurile de securitate la concerte vor fi întărite

Ministrul de interne, Carmen Dan: Măsurile de securitate...

Autor: Cătălina Mănoiu

24.05.2017, 14:30 254

„În ceea ce priveşte riscul privind terorismul, nu este Ministerul Afacerilor Interne titularul acestor responsabilităţi. Dar în planul dispunerii măsurilor de ordine publice, noi ne-am luat, ca de fiecare dată, aceste măsuri şi, bineînţeles, că în contextul acestor măsuri vorbim şi de schimbul de informaţii, dar si de o altă componentă pe care şi dumneavoastră o vedeţi - o mai mare prezenţă atât în spaţiile publice în care sunt de regulă multe persoane, dar şi mijloacele de transport”, a declarat ministrul de Interne, Carmen Dan, la Parlament, adăugând că Poliţia Română este ajutată în aceste situaţii de Jandarmerie.

Carmen Dan a afirmat că măsurile de securitate vor fi întărite la concerte.

„Bineînţeles. Ori de câte ori există organizat un eveniment care presupune participarea unui public numeros, noi suplimentăm numărul de poliţişti şi de jandarmi care intră în dispozitiv”, a răspuns ministrul de Interne, Carmen Dan, întrebată dacă şi la concerte vor fi întărite măsurile de securitate.

22 de persoane şi-au pierdut viaţa, luni seară, iar 59 de persoane au fost rănite, în urma unei explozii care a avut loc la Manchester Arena, după ce un atacator sinucigaş şi-a detonat centura cu explozibil.

Premierul Theresa May a anunţat, marţi seară, că Marea Britanie a ridicat gradul ameninţării de securitate la nivelul critic, ceea ce înseamnă că un atac este iminent.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO