Politică

Ministrul de Finanţe Eugen Teodorivici: Urmează prima rectificare bugetară. Nu s-a pus problema să nu existe bani de salarii

Ministrul de Finanţe Eugen Teodorivici: Urmează prima...

Autor: Petriana Condrut, Mediafax

07.07.2018, 13:36 319

Ministrul de Finanţe, Eugen Teodorivici, a declarat că, în ultima săptămână a lunii iulie, va avea loc prima rectificare bugetară din acest an şi nu s-a pus problema să nu fie fonduri pentru salarii, dar sunt câteva primării în care e nevoie de asigurarea prioritară a cheltuielilor de funcţionare.

"Nu este nimic grav în ce a spus (n.r.: vicepremierul Paul Stănescu). S-a referit la acele primării puţine la care azi să spunem că e primă nevoie asigurarea cheltuielilor de funcţionare. Ca şi element esenţial al rectificării din această lună, prima din acest an, luăm în considerare toţi banii cheltuiţi pentru funcţionare, investiţii, asta e abordarea pentru rectificarea din iulie", a declarat ministrul Finanţelor, Eugen Teodorivici, la Antena 3.

Ministrul a afirmat că prima rectificare din 2018 va avea loc în ultima săptămână din luna iulie. "Nu este problemă în asigurarea cheltuielilor în derulare sau la nivel local, sau de funcţionare. Aceasta este prima concluzie la care am ajuns cu structurile la nivel central sau local. Nu s-a pus problema să nu existe bani de salarii", a mai spus Teodorovici.

Declaraţiile vin în contextul în care vicepremierul Paul Stănescu a declarat vineri, la Slatina, că speră ca toată lumea să aibă bani de salarii. "Ceea ce vă asigur este că va fi o rectificare pozitivă, să vedem, nu vă pot spune mare lucru, pentru că suntem în discuţii, ministerul Dezvoltării cu ministerul Finanţelor, sper să găsim o formulă ca toată lumea cel puţin să aibă bani de salarii", a declarat Paul Stănescu la întâlnirea cu autotităţile locale, în cadrul Asociaţiei Comunelor din România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO