Politică

Ministrul Apărării, Adrian Ţuţuianu, despre scufundarea TAB-ului în Dunăre: Nu există aplicaţie militară fără incidente

Ministrul Apărării, Adrian Ţuţuianu, despre...

Autor: Dana Stanila

20.07.2017, 12:00 104

”Nu există aplicaţie militară la care să nu existe şi anumite incidente. Incidentul a fost tratat profesionist, în sensul că s-au evacuat rapid militarii, am găsit soluţia de aducere la suprafaţa a transportorului militar. Operaţiunile vor începe astăzi şi vor continua mâine. (...) Nu există aplicaţie militară la care să nu ai diverse incidente, sare cineva cu paraşuta, se întâmplă să se rupă, îşi mai pierde cineva ceva din tehica de luptă. Sunt lucruri care se întâmplă în toate armatele lumii”, a declarat ministrul Apărării, Adrian Ţuţuianu.

Acesta a precizat că au fost constituite comisii care să verifice circumstanţele pentru a stabili dacă este vorba de vulnerabilităţi tehnice.

”Am constituit comisii care vor verifica exact ce s-a întâmplat şi dacă avem vulnerabilităţi de natură tehnică sau au fost alte lucruri care au dus la acel incident”.

Un transportor amfibiu blindat TAB-77 s-a scufundat, sâmbătă, în timpul unui exerciţiu militar pe braţul Borcea.

"În cadrul secvenţelor de instruire ale exerciţiului «ARGEDAVA SABER 17», desfăşurat pe malul drept al braţului Borcea, în zona localităţii Borduşani, în data de 15 iulie, pe timpul exersării procedurilor de traversare a cursului de apă, echipajul unui transportor amfibiu blindat TAB-77 a raportat infiltrarea apei în interiorul transportorului. Evenimentul face parte din gama de situaţii tactice luate în calcul de planificatorii exerciţiului. Echipajul transportorului şi forţele de sprijin special destinate pentru această situaţie au pus în aplicare procedurile de salvare şi evacuare a personalului, care au funcţionat conform standardelor şi baremelor stabilite", a anunţat, miercuri, Ministerul Apărării Naţionale, într-un comunicat remis MEDIAFAX.

Niciun militar nu a fost rănit pe timpul acestor operaţiuni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO