Politică

Ministrul Apărării, Adrian Ţuţuianu: ANI mi-a transmis că nu sunt în incompatibilitate. ”În septembrie îmi depun demisia”

Ministrul Apărării, Adrian Ţuţuianu: ANI mi-a...

Autor: Cătălin Legănel

15.08.2017, 13:46 5560

Întrebat, la Constanţa, cum i-a permis ANI să fie membru în Biroul Permanent, Adrian Ţuţuianu a răspuns: ”Eu cred că nu trebuie să-mi permită cineva, ci legea îmi permite. Eu am fot mai prudent decât credeţi dvs., am întrebat înainte dacă există o situaţie de incompatibilite, pentru că am avut în vedere această perioadă de vară de două luni de zile, cât Parlamentul nu este în sesiune”.

Ţuţuianu a adăugat că soluţia este valabilă până în 1 septembrie, dată la care îşi va depune demisia din funcţia de secretar al Senatului.

Întrebat, de asemenea, dacă răspunsul ANI a fost că nu există incompatibilitate, Adrian Ţuţuianu a răspuns: ”Foarte clar”.

Recent, liderul grupului PNL din Senat, Mario Oprea, a precizat că formaţiunea sa îl va sesiza pe premier pentru a constata starea de incompatibilitate în care s-ar afla ministrul Apărării, Adrian Ţuţuianu, care este, în acelaşi timp, şi secretar al Senatului, acesta participând la BP.

Vicepreşedintele Camerei, deputatul PSD Florin Iordache, a declarat că senatorul Adrian Ţuţuianu este incompatibil, în condiţiile în care acesta este şi ministru şi membru în Biroul permanent al Senatului, iar senatorul USR Florina Presadă a declarat, pentru MEDIAFAX, că va sesiza ANI în legătură cu starea de incompatibilitate în care se află ministrul Adrian Ţuţuianu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO