Politică

Ministerul Mediului reia procedura de autorizare pentru investiţia de la Roşia Montană

21.06.2010, 16:01 13

Ministerul Mediului şi Pădurilor reia procedura de autorizarepentru investiţia de la Roşia Montană, a anunţat luni ministrulLaszlo Borbely, citat de Mediafax.

"Investitorul a prezentat un nou certificat de urbanism, noi amavut câteva întrebări în legătură cu acesta, le-am transmis şiaşteptăm răspunsurile. Cel mai probabil, săptămâna următoare se vaîntruni Comitetul de Analiză Tehnică (CAT), care va vedea care suntpaşii următori. Cel mai probabil se va decide reluarea proceduriide autorizare, cu tot ce presupune aceasta", a declarat, într-oconferinţă de presă, ministrul Mediului, Laszlo Borbely.

Ministrul a explicat că reluarea procedurii de autorizare esterezultatul faptului că reprezentanţii Roşia Montană GoldCorporation au obţinut un nou certificat de urbanism, diferit faţăde cel anulat de instanţă în 2007 şi faţă de cel suspendat tot deinstanţă în urma acţiunii Ministerului Mediului din timpulmandatului lui Korodi Attila. Mai multe despre proiectul Roşia Montană citiţipe www.mediafax.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO