Politică

Ministerul francez de Externe: Continuarea întăririi statului de drept, o miză determinantă

Ministerul francez de Externe: Continuarea întăririi...

Autor: Dana Stanila

30.01.2017, 21:28 50

''Raportul MCV este pozitiv, echilibrat, complet şi indică clar ultimele etape pentru ca acest mecanism să fie ridicat. Ceea ce este important din punctul nostru de vedere este consolidarea eforturilor angajate de România în ultimii ani în vederea asigurării implementării efective a reformelor pentru ca acestea să devină ireversibile. Cred că este o miză determinantă pentru viitor continuarea întăririi instituţiilor, a statului de drept, a luptei împotriva corupţiei. Am venit să vă spun şi că ştim că înţelepciunea, dialogul vor ajuta pentru a se răspunde în mod pozitiv acestui raport al Comisiei Europene'', a spus oficialul francez, în cadrul unei conferinţe de presă susţinută împreună cu Teodor Meleşcanu.

Acesta din urmă a invocat susţinerea fermă a României pentru proiectul european, fără a face referire la subiectul MCV - despre care şeful său de partid, Călin Popescu Tăriceanu, a susţinut că ar trebui denunţat unilateral de ţara noastră.

''Am avut un foarte bun schimb de opinii privind stadiul şi perspectivele relaţiei româno-franceze, am reconfirmat interesul comun faţă continuarea cooperării în toate dimensiunile sale şi continuarea implementării foii de parcurs actualizate a parteneriatului strategic", a spus Meleşcanu.

Relaxarea eforturilor anticorupţie, relativizarea normelor statului de drept şi a politicilor de reformă ar transmite "semnale false" din partea României, i-a transmis cancelarul Germaniei, Angela Merkel, preşedintelui Klaus Iohannis, în convorbirea telefonică de vineri, a anunţat Guvernul german.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO