Politică

Ministerul Educaţiei alocă peste 250 de milioane de euro pentru investiţii în infrastructura şcolară

Ministerul Educaţiei alocă peste 250 de milioane de...

Autor: Oana Despa, Mediafax

05.12.2017, 17:53 1723

„Venim astăzi cu o veste bună, o veste pe care sistemul de învăţământ preuniversitar o aşteaptă: demarăm modernizarea infrastructurii educaţionale din învăţământul preuniversitar prin proiecte finanţate din fonduri europene. Din perspectiva reformei pe care ne-am asumat-o prin programul de guvernare, optimizarea infrastructurii şcolare este o condiţie eminamente necesară. Iată că facem încă un pas, unul care se adaugă celor făcuţi până acum, prilej pentru mine să-i mulţumesc domnului ministru Marius Nica pentru tot sprijinul acordat”, a declarat ministrul Educaţiei, Liviu Pop.

Potrivit ministerului Educaţiei, peste 10.000 de copii de vârstă foarte mică şi preşcolari, peste 19.000 de şcolari şi peste 6.000 de elevi din licee tehnologice sau şcoli profesionale vor beneficia de infrastructura educaţională modernizată cu ajutorul acestor proiecte.

„Proiectele propuse spre finanţare vor avea în vedere investiţii în construcţia, reabilitarea, modernizarea, extinderea şi echiparea infrastructurii educaţionale pentru educaţia timpurie antepreşcolară (creşe) şi preşcolară (grădiniţe), pentru învăţământul general obligatoriu (şcoli I-VIII, inclusiv nivelul clasei pregătitoare), respectiv pentru învăţământul profesional şi tehnic şi învăţarea pe tot parcursul vieţii (licee tehnologice şi şcoli profesionale). Pot depune cereri de finanţare unităţile administrativ-teritoriale, autorităţile publice locale, instituţiile administraţiei publice locale aflate în subordinea sau coordonarea autorităţii publice locale, în calitate de potenţiali beneficiari”, reiese dintr-un comunicat de presă transmis de către MEN.

Reprezentanţii autorităţilor locale şi ai celorlalte instituţii, care pot aplica pentru accesarea fondurilor, sunt invitaţi să de pună proiectele de reabiliare în perioada 4 ianuarie - 4 mai 2018.

„Vor putea primi finanţare proiecte de minimum 100.000 euro, a căror valoare cumulată se va ridica la maximum 110,2 mil. euro (fonduri nerambursabile) în cadrul apelului dedicat învăţământului antepreşcolar şi preşcolar, la 111,4 mil. euro în cazul apelului dedicat învăţământului obligatoriu, respectiv la 36,7 mil. euro în cazul apelului referitor la creşterea gradului de participare la învăţământul profesional şi tehnic şi învăţare pe tot parcursul vieţii”, mai reiese din comunicatul instituţiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO