Politică

Mihai Şora, 104 ani, a votat:Fă-ţi această datorie acum, ca să nu ai a ieşi pe străzi, să protestezi

Mihai Şora, 104 ani, a votat:Fă-ţi această datorie...

Autor: Cosmin Pirv

06.12.2020, 15:10 71

Filozoful şi eseistul timişorean Mihai Şora a votat la 104 ani şi îi îndeamnă pe români să îşi facă această „bucurie-datorie acum, ca să nu ai a ieşi pe străzi, în toiul iernii, să protestezi împotriva nelegiuirilor unor politicieni pe care nu i-ai ales tu”.

Filozoful şi eseistul timişorean Mihai Şora a spus pe Facebook, duminică dimineaţa, că a votat „cu încredere şi speranţă, cu gândul la ţara mea şi la viitorul oamenilor ei”.

El a postat pe reţeaua de socializare şi o fotografie în care se vede că ştampila cu „Votat” este aşezată „cu susul în jos”.

„Dragi prieteni, constat că, de data aceasta, rotocolul cu „Votat“ stă cocoţat cu susul în jos, făcând notă discordantă printre toate celelalte. Ceea ce nu poate fi decât un semn bun, dacă ne gândim cum au mers lucrurile în ţara noastră până astăzi. Răcit-cobză sau cu un picior scrântit (#metoo), pe bicicletă ori patine cu rotile, în zori de zi ori la amiază, dacă ai 18 ani sau 100+, mergi la vot, om bun. Fă-ţi această bucurie-datorie acum, ca să nu ai a ieşi pe străzi, în toiul iernii, să protestezi împotriva nelegiuirilor unor politicieni pe care nu i-ai ales tu”, a scris Mihai Şora pe Facebook.

Filozoful Mihai Şora a împlinit în luna noiembrie 104 ani.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO