Politică

Mesaje din Parlamentul European pentru România: Nu distrugeţi Preşedinţia. Amnistierea nu e un demers acceptabil

Mesaje din Parlamentul European pentru România: Nu...

Autor: Petriana Condrut, Mediafax

15.01.2019, 17:32 373

Printre mesajele transmise de europarlamentari, în şedinţa Parlamentului în care premierului Viorica Dăncilă a prezentat priorităţile Preşedinţiei Consiliului UE, au fost şi cele legate de faptul că amnisitia nu este de acceptat, dar şi recomandarea "să nu fie distrusă preşedinţia".

Dubravka Šuica: "Sunt ferm convinsă că vom avea o foarte bună colaborare. Sunt convinsă că tema coeziunii va fi dificilă în contextul actual. Aţi menţionat şi depăşirea decalajelor şi sper că veţi avea succes. Ne dorim ca atât Bulgaria, cât şi Croaţia să poată adera la Spaţiul Schengen pentru a dispărea Europa celor două viteze. Există multe nemulţumiri şi în România, multe proteste, in cazul dvs chiar şi statul de drept a fost pus sub semnul întrebării. Aţi mai spus că statul de drept ţine de principiul subsidiarităţii şi acest lucru nu îl putem accepta. Aţi auzit ce au spus oamenii în stradă, cetăţenii dvs în stradă".

Maria João Rodriguues: "Permiteţi-mi să vă spun care sunt aşteptările şi dorinţele noastre şi ce fel de Europa dorim să promovăm prin summit-ul de la Sibiu. Considerăm că aţi stabilit priorităţilor corecte, iar coeziunea socială este prioritatea centrală. Pilonul social care poate deveni lege şi instrument. În al doilea rând, un pre-acord privind CFM cu coeziunea ca prioritate centrală, nu doar pentru statele membre, dar şi pentru Zona Euro. Şi o a doua chestiune – Va fi România inclusivă în Spaţiul Schegen. A treia chestiune este un parteneriat mai bun cu vecinii de la Est, astfel vom gestiona mai bine şi mai uşor migraţia, dincolo de ce se va întâmpla cu Brexit".

Nirj Deva:" Acum doi ani Brexit ni s-a părut foarte simplu. Acum este un subiect mare, iar Theresa May are un bolovan mare de gestionat, însă doamna May doreşte să obţină ce e mai bună pentru Regatul Unit. Dumneai este între ciocan şi nicovală şi doreşte să găsească ce e mai bun ca să aibă succes în această problemă".

Kazimierz Michał Ujazdowski: "Trebuie să gestionăm bugetul. Politica de coeziune reprezintă o prioritate la care ţin foarte mult şi sunt sigur că România va aduce o anumită sensibilitate geopolitică, în ceea ce se petrece în Estul nostru, în relaţiile noastre cu Rusia. Sigur respectarea statului de drept e foarte importantă, dar cred că trebuie să urăm României să depăşească obstacolele"

Norica Nicolai: "Fără îndoială preşedinţia rotativă va fi una provocatoare. Nu e uşor să vorbeşte dar e foarte uşor pentru unii să vorbească în afara realităţii şi această dezinformare şi lipsă de realitate în aface afirmaţii este un aspect cu care ne confruntăm"

Gnnar Hokmark: "Cred că e fantastic că România deţine Preşedinţia Consilului UE, dar trebuie să faceţi acest lucru fantastic, iar dvs şi Guvernul dvs trebuie să combateţi corupţia. Amnistierea politicienilor corupţi, pentru că susţineţi că sunt supraaglomerate închisorile nu este un demers acceptabil în UE. Amnistierea corupţilor pentru a vă proteja proprii oameni nu este acceptabil. Am auzit că dl Udo Bullmann v-a apărat. Eu cred că a fost ruşinos acest lucru pentru socialist. Credem că e fantasit că deţineţi Preşedinţia. Nu o distrugeţi, asumaţi-v-o"

Doru-Claudiu Frunzulică, europarlamentar PSD : Nu credeţi că e o ruşine că astăzi Joseph Daul l-a felicitat pe dl Iohannis că va conduce foarte bine Preşedinţia Consiliului UE, când ştim că aceasta e deţinută de Guvernul României. De asemenea, dl Kurtz i-a predat simbolic Preşedinţia Consiliului UE dl preşedinte?"

Gunnar Hokmark: "Eu cred că colegul meu nu a înţeles despre ce vorbim în România. Eu vorbeam despre corupţia din România. Dvs vorbiţi despre altceva. Pe mine nu mă supără ce aţi spus dvs, mai degrabă cred că dvs şi socialiştii din România ar trebui să fiţi la fel de drastici"

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO