Politică

MAI: 218 fapte de corupere a alegătorilor au fost sesizate în campania electorală din 2016

MAI: 218 fapte de corupere a alegătorilor au fost...

Autor: Claudiu Surmei

04.06.2016, 11:54 66

Potrivit comunicatului transmis de Ministerul Afacerilor Interne (MAI), ''dacă ne raportăm la campania electorală aferentă alegerilor locale din anul 2012, când au fost sesizate 2.707 situaţii privind încălcări ale legii, în campania încheiată în această dimineaţă numărul de sesizări a scăzut cu mai mult de jumătate.''

Astfel, în campania actuală au fost constatate 512 fapte contravenţionale şi au fost sesizate 325 de posibile infracţiuni, fiind cercetate 185 de persoane. Dintre posibilele infracţiuni, 218 sunt fapte de corupere a alegătorilor.

''Concluzia aceste evaluări finale este că, pe parcursul campaniei electorale, a fost menţinut un climat adecvat de siguranţă publică şi campania s-a desfăşurat normal, fără incidente deosebite'', se mai arată în comunicat.

Pentru alegerile locale de duminică, Ministrul Petre Tobă a cerut maximă fermitate în aplicarea legii şi operativitate pentru buna desfăşurare a alegerilor. În acest sens vor fi mobilizaţi peste 65.000 de angajaţi MAI.

Pentru protecţia secţiilor de vot vor fi mobilizaţi 23.453 de angajaţi ai instituţiei, în timp ce ordinea publică în proximitatea secţiilor va fi menţinută de 30.067 de poliţişti şi jandarmi.

Potrivit MAI, 4.682 de specialişti vor fi gata să intervină la evenimente, iar în rezervă vor fi pregătiţi să intervină

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO