Politică

MAE verifică autenticitatea înregistrării video a ostaticului român din Burkina Faso

MAE verifică autenticitatea înregistrării video a...

Autor: Mediafax

01.11.2016, 09:07 23

Ministerul Afacerilor Extreme a transmis că a luat notă de difuzarea înregistrării la data de 31 octombrie 2016 a materialui video cu cetăţeanul român Iulian Gherguţ.

Celula de criză interinstituţională ce gestionează situaţia ostaticului român precizează că lansarea unei astfel de înregistrări în spaţiul public se înscrie în tiparul obişnuit al situaţiilor de acest gen şi că lucrează în regim de permanenţă la gestionarea situaţiei.

Iulian Gherguţ a fost luat ostatic de către cinci bărbaţi armaţi care au atacat o mină de mangan din Tambao, localitate aflată la 350 km de capitala statului Burkina Faso. Gherguţ declară că este într-o condiţie de sănătate bună, iar înregistrarea este datată din 21 septembrie, 2016. Acesta afirmă că se gândeşte adeseori la familia sa, în timp ce solicită Guvernului din România să facă tot posibilul pentru eliberarea sa. Înregistrarea a fost distribuită de către SITE, serviciu de informaţii ce monitorizează grupările extremiste. Gruparea al-Mourabitoune, afiliată Al-Qaidei, reclamă responsabilitatea pentru o serie de atacuri sângeroase din Africa Subsahariană.

Răpiri ale cetăţenilor străini au loc în mod frecvent în state precum Mali sau Niger, dar foarte rar în Burkina Faso.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO