Politică

MAE: Contingentul alocat pentru lucrătorii extra-comunitari pentru anul 2019 la nivel naţional este de 20.000

MAE: Contingentul alocat pentru lucrătorii...
21.04.2019, 13:51 214

Cu privire la informaţiile apărute în presă, conform cărora România urmează să primească 500.000 de muncitori pakistanezi pentru reducerea deficitului de pe piaţa forţei de muncă, facem următoarele precizări:

La 17 aprilie 2019, ambasadorul României la Islamabad a avut o întrevedere cu asistentul special al prim-ministrului Imran Khan pentru diaspora pakistaneză şi dezvoltarea resurselor umane, cu rang de ministru, Sayed  Zulfi Bukhari.

Menţionăm că este vorba de o primire de curtoazie în cadrul căreia au fost abordate o mai multe subiecte, inclusiv plasarea de forţă de muncă din Pakistan din perspectiva interesului părţii pakistaneze pentru regularizarea şi eficientizarea exportului de forţă de muncă şi a respectării legislaţiei relevante. Precizăm că discuţiile nu au inclus stabilirea unor cote sau cifre cu privire la un eventual transfer de forţă de muncă din Pakistan şi nici a vreunui plan concret de acţiune în acest sens.

În context, subliniem că, în conformitate cu legislaţia în vigoare, respectiv Hotărârea Guvernului nr. 34/2019, contingentul alocat pentru lucrătorii extra-comunitari pentru anul 2019 la nivel naţional este de 20.000.

De asemenea, subliniem că, urmare a demersurilor ambasadorului României la Islamabad, comunicatul oficial a fost amendat în cursul zilei de ieri astfel încât să reflecte o prezentare corectă şi fidelă a discuţiilor.

Regăsiţi mai jos forma actualizată a comunicatului oficial al Ministerului Informaţiilor din Republica Islamică Pakistan: http://pid.gov.pk/site/press_detail/10794

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO