Politică

Ludovic Orban, PNL: Visul lui Dragnea de a apărea pe coperta manualelor a eşuat, după decizia CCR

Ludovic Orban, PNL: Visul lui Dragnea de a apărea pe...

Autor: Diana Grigore, Mediafax

18.07.2018, 21:10 137

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat miercuri că visul lui Liviu Dragnea de a apărea pe coperta manualelor realizate de Editură Pedagogică în regim de monopol, a eşuat, după ce CCR a decis că Legea manualelor e neconstituţională.

"Visul lui Dragnea de a apărea pe prima copertă a manualelor realizate în sistem de editură pedagogică în regim de monopol a eşuat temporar şi domnul Dragnea nu va apărea pe coperta manualelor. Şi noi nădăjduim că în continuare manualele pentru copii vor fi rodul creativităţii, rodul unei competiţii între companii care să genereze manuale cât mai interesante şi cât mai folositoare copiilor", a afirmat, miercuri seară, Ludovic Orban.

Curtea Constituţională a României a decis miercuri, cu unanimitate de voturi, că Legea manualului şcolar este neconstituţională în ansamblul ei, deoarece a fost adoptată de Parlament ca lege organică, deşi aceasta este o lege ordinară care trebuia adoptată conform altor proceduri.

Judecătorii CCR au explicat faptul că Legea manualului şcolar a trecut de Parlament cu votul unei majorităţi absolute, adică a jumătate plus unul din numărul total al senatorilor şi, respectiv, deputaţilor, pe când, având în vedere tipul legii, constituţional era nevoie doar de o majoritate simplă.

Sesizarea de neconstituţionalitate a legii a fost făcută de PNL şi USR. Legea manualului şcolar se va întoarce în Parlament.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO