Politică

Ludovic Orban: PNL are ca obiectiv creşterea veniturilor, o măsură care să se bazeze pe realităţi

Ludovic Orban: PNL are ca obiectiv creşterea...

Autor: Alexandru Costea, Mediafax

11.10.2019, 12:06 709

Preşedintele PNL Ludovic Orban a declarat că PNL are ca obiectiv creşterea veniturilor, dar că această măsură trebuie să se bazeze "pe realităţi", nu pe decizii administrative subiective. Orban a spus că PNL va trebui să ia în considerare realocarea cheltuielilor cu personalul din administraţie.

"Preşedintele Iohannis, după ce a întrebat Guvernul dacă are bani, a promulgat legea pensiilor. PNL respectă legile care se află în vigoare. În ceea ce priveşte toate minciunile pe care le-a lansat propaganda diversionistă a PSD, că nu mai dăm salarii, că micşorăm salarii, pensii, că nu mai plătim proiectele în cadrul PNDL, sunt nişte minciuni gogonate care n-au nicio legătură cu programul PNL. PNL are ca principal obiectiv creşterea veniturilor românilor, dar această creştere a veniturilor să se bazeze pe realităţi, nu pe decizii administrative subiective. Să se bazeze pe atragerea de investiţii care să creeze locuri de muncă bine plătite, pe creşterea competitivităţii economiei româneşti, pe creşterea productivităţii în toate ramurile de activitate şi nu pe decizii administrative care depind de pixul unui demnitar care scoate cifrele din burtă", a declarat, vineri, Ludovic Orban, după consultările cu preşedintele Klaus Iohannis de la Palatul Cotroceni.

De asemenea, preşedintele liberalilor a transmis că aceştia iau în considerare realocarea unor sume din bugetul destinat personalului din administraţia publică.

"Asupra cheltuielilor de personal va trebui să ne aplecăm cu foarte mare atenţie, pentru că noi vrem relansarea investiţiilor, noi vrem ca resursele publice să fie alocate cu prioritate pentru a investi în infrastructură, în oameni, în tot ceea ce este necesar pentru a asigura calitatea vieţii cetăţenilor", a mai spus Ludovic Orban.

Viorica Dăncilă a cerut, vineri, liberalilor şi preşedintelui Klaus Iohannis să îşi asume public că pensiile şi salariile vor fi plătite la timp şi vor fi majorate, conform legislaţiei în vigoare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO