Politică

Ludovic Orban: Nu se poate forma o nouă majoritate. Putem propune un premier după consultările de la Cotroceni

Ludovic Orban: Nu se poate forma o nouă majoritate....

Autor: Cătălina Mănoiu

26.06.2017, 14:31 74

„Astăzi am constatat în urma discuţiilor purtate cu partide parlamentare, altele decât PSD, că încă nu este atins acest obiectiv al existenţei unei majorităţi parlamentare coerente, stabile, care să permită punerea în practică a unui program de guvernare liberal care să răspundă nevoilor societăţii româneşti. Ca atare am hotărât că vom vota împotriva oricărei forme de guvernare în care se găseşte PSD, că vom face toate demersurile necesare pentru a împiedica învestirea unui eventual guvern PSD. De asemenea, putem propune un premier din partea PNL, dar în funcţie de dezvoltările politice ulterioare şi numai după consultările care au loc la Cotroceni, dacă va fi necesar”, a declarat preşedintele PNL, Ludovic Orban, la finalul şedinţei BPN al partidului.

Ludovic Orban a spus că PNL este pregătit în orice moment să îşi asume răspunderea guvernării, însă „doar în baza existenţei unei majorităţi parlamentare coerente, stabile, care să permită punerea în practică a unui program de guvernare liberal”.

"Nu poţi să te duci să propui un premier în momentul în care ai garanţia unui sprijn de doar 35% din actualul Parlament. Suntem cu aceeaşi configuraţie parlamentară rezultată în urma alegerilor din 11 decembrie, chiar dacă au apărut dezertări pe partea majorităţii guvernamentale. Asta nu înseamnă că dezertorii care au apărut în primul rând sunt frecventabili şi în al doilea rând nu ai nicio garanţie că ar putea să susţină un guvern de dreapta", spus Orban.

Ludovic Orban a afirmat că liberalii susţin în continuare soluţia alegerilor anticipate.

„Cu siguranţă. În cazul învestirii unui premier vom acţiona astfel încât să împiedicăm învestirea unui guvern PSD”, a răspuns Orban, întrebat dacă PNL mai susţine soluţia alegerilor anticipate.

Delegaţia care va merge la Cotroceni este formată din Ludovic Orban şi ce patru vicepreşedinţi PNL: Raluca Turcan, Mircea Hava, Iulian Dumitrescu şi Ilie Bolojan.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO