Politică

Ludovic Orban, liderul PNL, despre posibilitatea unei alianţe cu Traian Băsescu: Ar fi bine să se ducă să scrie cărţi. Pentru noi orice atingere de Traian Băsescu nu face decât să ne îndepărteze cetăţenii

Ludovic Orban, liderul PNL, despre posibilitatea unei...

Autor: Diana Grigore

25.05.2018, 13:43 129

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, i-a transmis, vineri fostului şef al statului, Traian Băsescu, cu referire la ideea unei alianţe de dreapta promovată de liderul PMP, că ar fi mai bine să lase politica şi să se apuce de scris cărţi.

''Nu cred că cel mai bun promotor al unei astfel de idei poate fi Traian Băsescu ( n.r. al unei alianţe a partidelor de Opoziţie). Eu vă spun situaţia pe simpatizanţii liberali. Simpatizanţii liberali în resping pe Traian Băsescu în proporţie de 80%. Pentru noi orice atingere de Traian Băsescu nu face decât să ne îndepărteze cetăţenii. Pentru Traian Băsescu cel mai bine ar fi să se ducă să scrie cărţi, să ţină conferinţe, să lase politica activă. A fost 10 ani preşedinte, a avut toată puterea să îşi realizeze proiectele pe care vrea să le realizeze. Ceea ce face el acum nu face altceva decât să facă rău oricărei forţe care se luptă cu adevărat cu PSD'', a declarat preşedintele PNL, Ludovic Orban, într-o conferinţa de presă la Timişoara.

Preşedintele PMP, Traian Băsescu, a afirmat, joi, că o alianţă a partidelor de Opoziţie este necesară, fostul şef al statului precizând că în caz contrar "lăsăm PSD-ul la guvernare încă un mandat".

"M-aş referi la europarlamentare care va fi un dezastru pentru partidele de dreapta dacă nu va fi găsită o soluţie politică. Fiecare va încerca să obţină ceva mai mult decât data trecută. Europarlamentarele vor fi un test important. (...) Trebuie o mare alianţă pe dreapta în care să intre toate partidele parlamentare şi cele neparlamentare care au două-trei procente. De exemplu, platforma lui Cioloş. Altfel lăsăm PSD-ul la guvernare încă un mandat", a spus Traian Băsescu la B1 Tv.

Băsescu a adăugat că nu vrea să fie liderul acestei alianţe, însă a precizat că nici Ludovic Orban nu ar putea conduce o alianţă politică.

"Doi oameni nu pot fi liderii unei astfel de alianţă. Eu, că nu vreau şi Orban, pentru că nu poate. Gata, după mandatul ăsta îmi închei activitatea politică", a completat Traian Băsescu, care a explicat că preşedintele Klaus Iohannis nu poate să câştige alegerile prezidenţiale din 2019 fără o alianţă care să îl susţină.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO